EDUCATIE 22 martie 2019

Proiectul INNOVATORY așteaptă profesorii din liceele din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 768 vizualizări

Proiectul INNOVATORY (Tineri Inovatori Sociali), ediția Sfântu Gheorghe publică un apel pentru selectarea a 10 profesori care predau în licee sau școli profesionale din Sfântu Gheorghe, doritori să devină facilitatori în acest proiect.

Scopul INNOVATORY este realizarea unui program de dezvoltare a competențelor de identificare a problemelor în societate, respectiv conceperea și validarea unor soluții la problemele identificate în rândul tinerilor din licee, cu implicarea activă a unor facilitatori comunitari (educatori și formatori). Proiectul urmărește formarea competențelor tip soft skills ale adolescenților, dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și formarea unui nucleu de formatori capabili să faciliteze activitatea tinerilor în acest proces creativ.

Acest program contribuie la încurajarea creației interdisciplinare, participative și contribuie la dezvoltarea socială și urbană. Prin intermediul unui proiect de tineret se ajunge la dezvoltarea competențelor de creativitate ale tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking, o metodă practică și creativă de rezolvare de probleme printr-o abordare centrată pe om.

Activitățile principale ale proiectului iau naștere sub forma unor sesiuni de formare a formatorilor, întâlniri și sesiuni creative cu implicarea unor echipe formate din liceeni, precum și prezentarea publică a soluțiilor create de tineri la problemele societății. O activitate complementară a proiectului se focusează pe diseminarea publică a rezultatelor. Scopul final nu este neapărat o soluție implementată, ci procesul în sine: gândirea creativă, identificarea problemelor și abordarea acestora, munca în comun şi verificarea ideii.

Apelul se adresează profesorilor din liceele teoretice, tehnologice și școlile profesionale din Sfântu Gheorghe, care sunt deja implicați în activități extracurriculare împreună cu elevii lor, și care își doresc să își dezvolte metodele de lucru cu tinerii pentru acest proiect, dar și pentru activitățile curente.

În cadrul al acestei primei ediții, proiectul INNOVATORY va selecta un număr total de 10 profesori activi în liceele și/sau școlile profesionale de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe. Fiecare profesor selectat va identifica și selecta la rândul său 2 sau 3 grupuri de maxim 3-5 tineri din liceul/liceele în care activează, urmând apoi să lucreze cu aceștia în vederea propunerii de soluții de inovare socială, care vor fi prezentate într-un eveniment public cu participarea reprezentanților instituțiilor publice și reprezentanți ai mediului de business.

Colaborarea durează în perioada aprilie - mai 2019, iar proiectul prevede o remunerație netă de 1.000 lei, în formă contractuală, pentru tot procesul de colaborare din cadrul acestui proiect.

Apelul întreg cu mai multe detalii, inclusiv criteriile de selectare, respectiv chestionarul de înscriere se găsește la adresa sepsi.innovatory.ro. Termenul limită este 27 martie 2019, ora 23.59.

Ediția pilot INNOVATORY s-a desfășurat în 2018 la Cluj-Napoca, cu participarea a 119 elevi din 10 licee clujene.

*

Grupul PONT este o organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare. Grupul PONT își derulează activitatea prin programe cadru și proiecte specifice derulate prin intermediul unor parteneriate intersectoriale și multidisciplinare la nivel local, regional, național și european. Grupul PONT este stabilit în Cluj-Napoca, Transilvania, România, Europa.

Grupul PONT este inițiatorul și coordonatorul candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015 și inițiatorul proiectului Com'ON Sfântu Gheorghe (bugetare participativă de tineret). Grupul PONT a fost de asemenea partener în dezvoltarea candidaturii Sfântu Gheorghe Capitala Europeană a Tineretului.

Ediția INNOVATORY Sfântu Gheorghe 2019 este finanțată de către Guvernul Ungariei prin Fondul Bethlen Gábor. Proiectul se realizează în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sfântu Gheorghe și Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.