EDUCATIE 12 februarie 2018

Programul „Școala după școală“ se derulează și în semestrul doi

de Covasna Media | 853 vizualizări

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna acordă sprijin financiar pentru achiziţionarea alocaţiei zilnice de hrană şi a rechizitelor şcolare pentru aproape 150 de elevi mici care participă la programul after-school. Jumătate din costul programului este suportat de Consiliul Județean Covasna (25 la sută) și administrațiile publice locale (25 la sută), iar cealaltă jumătate este acoperită de către Fundația HEKS și Fundația Creştină Diakonia.

„În mediul rural, acest program nu este doar o problemă educațională, ci și o problemă socială. Feedback-urile arată că, din păcate, există mulţi copii care acasă nu ar beneficia de o masă caldă la prânz şi, probabil, aceşti elevi nu ar primi nici ajutor la teme. Împreună cu Fundația Diakónia şi cu administrațiile publice locale, am găsit soluția pentru a susține financiar această inițiativă. Scopul nostru este acela de a implica cât mai mulți elevi în acest program care îmbunătăţeşte educația școlară primară, iar pe termen lung, acest lucru definește comunitățile noastre” – a explicat  președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, menţionând că CJ Covasna ar susţine introducerea mesei calde, în locul programului „Lapte-corn-mere”.

În primul semestru al anului, la acest program au participat localităţile Arcuş, Zăbala, Reci şi Micfalău, iar începând din al doilea semestru, în localităţile Arcuş, Zăbala, Zagon şi Cernat, 24 de copii (în câte două grupuri), iar la Micfalău 48 de copii vor beneficia de o masă caldă după ore și vor putea participa la diferite activităţi sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate.

Pe lângă aceasta, în județul Covasna, Fundația HEKS și Fundația Creştină Diakonia derulează acest program, cu sprijinul autorităților locale respective sau al Bisericii Reformate, în alte 5 localități și cu participarea a 180 de copii

În judeţul Covasna, programul after school a fost lansat în 2015, de către Fundaţia LAM şi Fundaţia elveţiană HEKS. În prezent, angajarea cadrelor didactice care participă la acest program este asigurată de Fundaţia Creştină Diakonia ca partener al organizaţiei elveţiene. În cel de-al doilea semestru al anului şcolar, CJ Covasna alocă pentru programul „Școala după școală” aproape 62 mii lei. Această sumă a fost câştigată de administraţiile publice locale printr-un concurs de proiecte.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.