EDUCATIE 15 octombrie 2019

Programul „Școală după școală” al Fundației Creștine Diakonia a intrat în al nouălea an

de Covasna Media | 3596 vizualizări

Programul „Școală după școală” organizat de Servicii Destinate Copilului și Familiei din cadrul Fundației Creștine Diakonia, filiala Sfântu Gheorghe a intrat în cel de-al nouălea an în luna octombrie.

În anul 2011 programul a fost inițiat și co-finanțat de Clubul Rotary Sfântu Gheorghe şi a fost dedicat  elevilor talentați, dar sensibili din punct de vedere social. În primii ani au luat parte la program 15 elevi, în anul 2014 deja am reușit să sprijinim 45 elevi, iar din anul 2015 cu ajutorul fundației bisericii protestante elvețiene HEKS, Consiliul Județean, Consiliile locale și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, am putut oferi o masă caldă și ajutor educațional de după-masă de patru ori pe săptămână, unui număr peste 1.000 de elevi din 20 de localități. 

În anul 2019, programul a întâmpinat un moment de dificultate din cauza faptului că sponsorul principal, Heks, care până acum a asigurat mai mult de 50% din cheltuieli în ultimii patru ani, în anul școlar 2019-2020 poate acoperi doar 35% din costurile programului, însemnând asigurarea mesei și ajutor educațional unui număr maxim de 315 elevi. 

Cu toate acestea, în octombrie 2019, am avut curajul să lansăm programul „Școală după Școală” cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a pertenerilor, pentru 400 de elevi. 

În localitățile Sfântu Gheorghe, Arcuș, Covasna, Zăbala, Cernat, Valea Crișului, Poian și Târgu Secuiesc, în anul școlar 2019-2020, din octombrie, un număr de 400 de elevi români, maghiariși romi, beneficiează de o masă caldă pe zi și de atenția și dragostea învățătorilor.

Contribuția părinților pentru program este de 50 lei/lună, cheltuielile rămase vor fi asigurate de consiliile locale, Heks și Fundația Creștină Diakonia.

Înacest an, directorii școlilor au solicitat sprijinirea unui număr mai mare de 1.000 de elevi prin programul „Școală după școală”. În momentul de față, căutăm soluții pentrua a coperi costurile pentru 400 de copii. Scopul nostru este de a găsi cât mai multe persoane care să ne ajute în susținerea proiectului. Există întreprinzători locali caresunt de partea noastră și ne oferă ajutorul, așteptăm susținere și din partea persoanelor fizice si alte grupuri.

Copiii de azi, sunt liderii de mâine. Dezvoltarea sistemului educațional nu depinde de noi, dar putem lua educația copiilor din comunități în mâinile noastre.

Să ne asumăm responsabilitatea împreună! Rugăm cititorii să ne sprijine activitatea. 

Ajutați un copil să învețe un viitor mai bun.

Fiecare copil mai are nevoie de 90 lei/lună pentru a primi o masă caldă, pentru a învăța, a citi, a se juca și a socializa cu colegii până la ora patru după-amiază sub supravegherea profesorilor. 

Avem încrederea că în județ se vor găsi 400 de persoane darnice și sufletiste, fapt pentru care am avut curajul să începem programul și anul acesta. 

Dacă doriți și puteți să ne ajutați, vă rugăm să ne contactați la următoarele numere de telefon:

Apor Zsuzsanna – facilitator comunitar. Tel: 0755 359 159

Torma Vera – coordonatorul proiectului. Tel: 0745 024 315.

Ajutați copiii să învețe un viitor mai bun!

Donațiile să se întoarcă înzecit în familiile dumnevoastră!

(Fundația Creștină Diakonia, Servicii Destinate Copilului și Familiei,

Makkai Péter, preot-director)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.