EDUCATIE 1 aprilie 2013

Programe de educație nonformală la Școala Ady Endre în săptămâna “Să știi mai multe, să fii mai bun!”

de Covasna Media | 1026 vizualizări

În perioada 1-5 aprilie, elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Ady Endre din Sfântu Gheorghe vor participa la activități de educație nonformală extrem de variate și interesante, organizate în parteneriat cu diferite instituții și organizații.

Ziua Internatională a Cărții pentru Copii va fi marcată la biblioteca școlii, apoi toți elevii participă la Concursul național interdisciplinar organizat de revista DOXI. Activitățile de ecologizare, amenajarea și înfrumusețarea mediului școlar, înregistrarea berzelor întoarse, prezentarea aparatului TEPET sunt câteva dintre activitățile dedicate ocrotirii mediului înconjurător.

În cadrul atelierului “Să ne păstrăm pădurile”, elevii  vor realiza postere speciale care să atragă atenția asupra importanței pădurilor și spațiilor verzi, iar vizita la Adăpostul Câinilor Comunitari dorește să promoveze valori umanitare, responsabilitate socială, voluntariat.

Activitatea JOB SHADOWING la locul de muncă al părinților va permite elevilor să se familiarizeze cu pictura pe sticlă și lemn, să înțeleagă valoarea unui loc de muncă și să promoveze talentul.

Activitățile interactive de literatură – creație – dans doresc să dezvolte unele deprinderi artistice ale elevilor, să depisteze pe cei mai talentați elevi pentru a realiza un spectacol inedit dedicat primăverii.

Vizită la Muzeul Antipa din Bucureşti

Excursia organizata la București are ca scop vizitarea Muzeului Grigore Antipa,  a Parcului Herăstrău și în final Palatul Parlamentului. Aici vom avea o întâlnire cu un reprezentant al Ministerului Mediului, care ne va prezenta preocupările acestui departament pentru un mediu curat și sănătos.

Activitățile educative “verzi” din această săptămână fac parte din programul organizat de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Educației – Protejăm mediul pentru viață – cu participarea a 150 elevi și 8 cadre didactice și vor fi monitorizate de insp. Mihai Banciu și insp. Zagoni Imola de la IȘJ Covasna.

prof. Gruman Rozalia

coordonator

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.