EDUCATIE 28 august 2020

Profesorii din Sfântu Gheorghe pot solicita de la Primărie bani pentru laptopuri

de Daniela Luca | 3011 vizualizări

Suma pe care o pot obține este de 1.500 de lei, iar ultima zi de înscrieri este 21 septembrie 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, 27 august, proiectul de hotărâre care prevede instituirea programului de interes local „Sprijinirea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Sfântu Gheorghe”. Conform acestuia, profesorii pot beneficia de o sumă de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop. Înscrierile se desfășoară până pe 21 septembrie, iar bugetul alocat programului este de 1.200.000 de lei. 

Deși inițial autoritățile și-au propus să aloce 1.000.000 de lei acestui program pentru sprijinirea cadrelor didactice din municipiu, ulterior suma s-a majorat cu 200.000 de lei. 

„Este inițiativa domnului primar. Suma a crescut pentru că inițial nu am inclus învățătoarele de ciclu primar, dar azi dimineață m-am consultat încă o dată cu domnul primar și el a spus că dacă se întâmplă să apară un singur caz Covid în clasele primare, atunci și învățătoarele trebuie să apeleze la educația online și atunci să aibă și ei posibilitatea să primească o valoare de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop”, ne-a spus joi viceprimarul Sztakics Éva-Judit. 

Scopul programului este de a sprijini cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiu prin acordarea sumei de 1.500 de lei, în scopul achiziționării unui laptop, respectiv pentru asigurarea continuității actului educațional în contextul actual generat de pandemie, se arată în proiectul de hotărâre. 

În cazul în care beneficiarul dorește să achiziționeze un laptop care depășește valoarea acordată, acesta va suporta diferența de preț. 

Ce condiții trebuie să îndeplinească profesorii? 

Există și câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească profesorii care vor să primească finanțare. În primul rând, unitatea de învățământ la care își desfășoară activitatea beneficiarul trebuie să se afle pe teritoriul administrativ al municipiului Sfântu Gheorghe. 

Totodată, profesorii trebuie să declare că în ultimii cinci ani nu au mai accesat un program similar la nivel național prin care să beneficieze de aceeași facilitate. 

Cea de-a treia condiție constă în faptul că profesorii trebuie să activeze în sistemul de învățământ cel puțin pe perioada anului 2020-2021. 

Candidații vor aplica în baza unei cereri tipizate, vizată de conducerea unității de învățământ la care activează, care va cuprinde totodată și o declarație pe propria răspundere privind cerințele enumerate mai sus. 

Acestea pot fi depuse între 27 august și 21 septembrie la compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură. Modelul de cerere poate fi accesat pe pagina de internet a primăriei. 

În proiect se arată că în cazul depunerii mai multor cereri, în mod prioritar se vor soluționa cele depuse de cadrele didactice titulare, iar dacă numărul cererilor depuse va depăși bugetul programului, solicitările vor fi soluționate în ordinea depunerii lor. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.