EDUCATIE 13 septembrie 2011

Primul clopoţel şi la şcoala Varadi Jozsef

de Covasna Media | 1032 vizualizări

Cu un chip nou, prietenos, cu săli de clasă curate şi bine amenajate şi-a deschis ieri porţile şi Şcoala cu clasele I-VIII „Varadi Jozsef” din Sfântu Gheorghe. Glasurile copiilor si primul clopoţel au dat din nou viaţă şcolii, iar curtea părea parcă neîncăpătoare. Două categorii de elevi erau parcă mai emoţionaţi decât alţii: cei mici din clasa I, pentru care şcoala reprezintă încă o enigmă, o lume cu multe necunoscute, şi cei mai mari, din clasa a VIII-a, pe care la sfârşitul acestui an şcolar îi aşteaptă nişte examene foarte importante pentru parcursul lor şcolar viitor. Acestora li s-au adăugat părinţii şi bunicii, atât de la secţia română, cât şi de la secţia maghiară, care cu emoţii au ales să îşi îndrume proprii copii şi nepoţi să parcurgă drumul cunoaşterii la „Varadi Jozsef”, o şcoală deja cu renume pentru învăţământul covăsnean.

La evenimentele dedicate festivităţii de deschidere a noului an şcolar au participat, pe lângă toți cei enumerați deja, cadre didactice ale şcolii şi reprezentanţi ai autorităţii locale, printre care Klarik Attila care a transmis mesajul primarului Antal Arpad, precum şi reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Covasna, insp. şc. gen. adj. Maria Băilă. În intervenţia ei, aceasta a lăudat dăruirea şi implicarea echipei manageriale a şcolii în derularea lucrărilor de îmbunătăţire a condiţiilor de studiu ale elevilor, precum şi lucrările de amenajare exterioare ale clădirii şi ale curţii interioare. În acelaşi timp, Maria Băilă a făcut referire la schimbările pe care noua Lege a educaţiei le impune în noul an şcolar, dar mai ales la importanţa şi rolul cadrelor didactice în aplicarea prevederilor acesteia.

Directorul unităţii de învăţământ, Fekecs Karoly, întrebat despre lucrările şi investiţiile efectuate peste vară a precizat că acestea s-au făcut la iniţiativa şcolii cu sprijinul Consiliului Local şi al unei firme de construcţii care a făcut o ofertă de preţ extrem de avantajoasă. Nu întâmplător, pentru că patronul firmei este un fost elev la Varadi Joszef, care a dorit în acest fel să aducă mulțumire școlii pe băncile căreia s-a format. Întrebat despre aşteptările pe care le are în condiţiile noilor transformări, directorul şcolii a precizat că aşteaptă ca „munca investită în ultimii ani să dea roade, ca elevii să înveţe cum trebuie să înveţe, să înveţe cum să stocheze cele acumulate şi nu în ultimul rând să înveţe să utilizeze în folosul lor cele învăţate”. În ceea ce priveşte direcţiile de dezvoltare pe care le are şcoala Varadi, direcţiunea a precizat că printre acestea un rol deosebit de important îl are dezvoltarea relaţiei de parteneriat dintre şcoală, părinţi, comunitatea locală, instituţii locale şi ONG-uri cu scopul promovării unui învăţământ de calitate în beneficiul direct al elevilor.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.