EDUCATIE 24 septembrie 2021

Primarul din Sfântu Gheorghe face apel la părinţi să nu mai dea bani unităţilor de învăţământ

de Agerpres | 2335 vizualizări

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat, joi, că va acorda fonduri pentru acoperirea cheltuielilor curente ale şcolilor şi grădiniţelor din municipiu şi a făcut un apel către părinţi să nu mai dea bani unităţilor de învăţământ.

Municipalitatea va aloca câte 150 de lei pentru fiecare copil de grădiniţă, 100 de lei pentru fiecare copil înscris în clasele 0-IV şi câte 50 de lei pentru elevii din clasele V-XII.

„Primăria Sfântu Gheorghe a alocat fonduri în acest sens pentru fiecare instituţie de învăţământ din oraş, astfel că părinţii nu trebuie să mai plătească pentru acest tip de cheltuieli (...) De ani de zile încerc să dau semnale către instituţiile de învăţământ că nu este acceptabil faptul că se solicită bani de la părinţi pentru obiecte de igienă, respectiv obiecte care ţin de activitatea în clase. Anul acesta mi-am propus ca pe lângă milioanele de euro pe care le dăm instituţiilor de învăţământ, să le mai dăm nişte bani, dar cu o condiţie foarte strictă şi severă de a nu mai solicita bani de la părinţi”, a declarat primarul Antal Arpad.

Totodată, acesta a solicitat părinţilor să îi aducă la cunoştinţă dacă unităţile de învăţământ vor continua să ceară bani pentru acoperirea acestor cheltuieli.

„Dacă o educatoare are 20 de copii, atunci ştie că are 3.000 de lei din care cumpără ce vrea pentru grupă, dar nu poate să ceară bani de la părinţi, nici pentru hârtie igienică, nici pentru cretă sau creioane sau alte lucruri de genul acesta. Rugămintea mea către părinţi este ca dacă mai există solicitare din partea instituţiilor de învăţământ pentru asemenea tipuri de cheltuieli, să mă anunţe”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.