EDUCATIE 22 ianuarie 2019

Primăria Sfântu Gheorghe continuă programul de digitalizare a şcolilor din municipiu

de Agerpres | 1012 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe va continua anul acesta programul de modernizare a infrastructurii şcolare, precum şi de digitalizare a unităţilor de învăţământ din banii colectaţi din taxa de parcare.

Primarul Antal Arpad a declarat că modernizarea infrastructurii şcolare se numără printre priorităţile acestui an, menţionând că obiectivul municipalităţii este ca până la sfârşitul anului 2022 majoritatea instituţiilor de învăţământ din municipiu să fie la standardele secolului XXI.

Acesta a amintit că Primăria a reuşit anul trecut să obţină 16 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea infrastructurii şcolare a Colegiilor „Szekely Miko” şi „Mihai Viteazul”.

„În cazul celor două licee vorbim de investiţii mult mai mari, vorbim de 10 milioane de euro, din care aceste 16 milioane de lei de la PNDL reprezintă o treime din sumă, restul urmând să fie alocat în următorii trei ani de către municipalitate, din fonduri proprii”, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, în perioada 2014-2017 municipalitatea a investit în digitalizarea şcolilor circa 170.000 de lei, anul trecut 320.000 de lei, iar anul acesta vor fi alocaţi la acest capitol circa 600.000 de lei din banii încasaţi din taxa de parcare.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.