EDUCATIE 3 aprilie 2013

Prima zi din Săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” la... București

de Covasna Media | 689 vizualizări

Elevii din clasele a IX-a A – diriginte prof. Nicolae Boian, a IX-a C1 – dirigintă prof. Sanda Vieru și a IX-a C2 – dirigintă prof. Anca Costaru de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului au început săptămâna dedicată în mod special activităților educative nonformale, cu o excursie tematică la București, prin care s-au urmărit trei laturi educative: cea culturală, cea științifică și cea de petrecere a timpului liber.

Primul obiectiv vizitat a fost Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele, unde am asistat la experimente de optică, mecanică, termodinamică și electricitate care ne-au stârnit curiozitatea și ne-au făcut să ne gândim la  o carieră în acest domeniu. Am luat masa la restaurantul „Carul cu bere” din centrul Capitalei, apoi ne-am îndreptat spre Muzeul „Grigore Antipa”, recent renovat, care ne-a uimit prin bogăția exponatelor.

După ce am făcut cunoștință cu „traficul urban”, am petrecut restul zilei în Parcul Herăstrău, bucurându-ne de vremea însorită și de amenajările inedite.

A fost o excursie memorabilă, iar – pentru unii dintre noi – chiar prima excursie adevărată!

Maria Hermenean – elevă în clasa a IX-a A

Anca Pogoran – elevă în clasa a IX-a C1

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.