EDUCATIE 26 octombrie 2018

Preșcolarii din județul Covasna iau primele lecții de educație rutieră

de Iulia Drăghici - Taraș | 745 vizualizări

Educație Rutieră, Educație pentru Viață se derulează la Sfântu Gheorghe, Barcani și Târgu Secuiesc

Aproape 220 de preșcolari din tot județul Covasna iau parte joi, 25 octombrie a.c., la Sfântu Gheorghe, dar și vineri, 26 octombrie a.c., la Târgu Secuiesc, respectiv la Barcani la concursul „Educație Rutieră, Educație pentru Viață”.

La Sfântu Gheorghe concursul a avut loc joi pe terenul de sport al școlii gimnaziale „Nicolae Colan”, pentru preșcolarii de la toate grădinițele din reședința de județ atât de la secția română cât și de la secția maghiară.

La Târgu Secuiesc, acțiunea care aduce împreună copii români și maghiari de la grădinițele din orașele Covasna și Târgu Secuiesc, se va derula vineri dimineața pe terenul de sport al liceului pedagogic „Bod Péter”.

La Barcani, concursul va reuni vineri copii de la toate grădinițele din zona Întorsura Buzăului. Acțiunea se derulează pe terenul de sport al Școlii Generale „Andrei Șaguna” din Barcani sau în incinta Căminului Cultural din localitate dacă vremea este nefavorabilă.

Obiectivele concursului sunt formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul populației școlare, transmit coordonatorii programului.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna și Asociația Pedagogilor Români din județul Covasna.

Foto arhiva

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.