EDUCATIE 14 februarie 2011

Preşcolari în vizită la ISU

de Covasna Media | 679 vizualizări
Vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost vizitat de către 44 de preşcolari însoţiţi de cadre didactice din cadrul Grădiniţei Korosi Csoma Sandor din mun. Sf. Gheorghe. Personalul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe le-a prezentat acestora autospecialele de intervenţie şi principalele misiuni ale pompierilor. Copiii au fost foarte încântaţi de exerciţiul

Vineri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost vizitat de către 44 de preşcolari însoţiţi de cadre didactice din cadrul Grădiniţei Korosi Csoma Sandor din mun. Sf. Gheorghe.

Personalul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe le-a prezentat acestora autospecialele de intervenţie şi principalele misiuni ale pompierilor.

Copiii au fost foarte încântaţi de exerciţiul de stingere a incendiului la tavă, dar şi de sfaturile care le-au fost date de către pompieri.

Această activitate se înscrie în aria acţiunilor cu caracter preventiv desfăşurate de personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” şi a avut ca scop principal crearea unui comportament preventiv în rândul preşcolarilor.

În cursul acestui an în cadrul Campaniei naţionale de prevenire ”O casă sigură - o viaţă în plus” se va derula proiectul 3 - Modul de comportare în caz de inundaţii. Acest proiect se va derula şi sub semnul celor două mari evenimente care se sărbătoresc în anul 2011, respectiv Anul Internaţional al Pădurilor şi Anul European al Voluntariatului.

Campania se va desfăşura în unităţi de învăţământ şi la localităţi şi are ca obiective principale conştientizarea de către populaţie a riscurilor la care se pot expune în caz de inundaţii, crearea spiritului preventiv prin cunoaşterea şi asigurarea măsurilor corecte premergător, pe timpul şi după inundaţii, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unei inundaţii, atât cu cetăţenii, cât şi cu autorităţile publice locale şi forţele voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Alături de acest proiect se vor derula în continuare şi proiectul 1 - Respectaţi măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţă, precum şi proiectul 2 - Modul de comportare în caz de cutremur.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Prescolari in vizita la ISU | Stiri locale, 1 martie 2011
[...] de exercitiul de stingere a incendiului la tava, dar si de sfaturile care le-au fost date de …citeste toata stirea Specialistul SEO Articol publicat in categoria Ziare si marcat cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.