EDUCATIE 19 iunie 2019

Peste 80 de elevi covăsneni nu s-au prezentat la examenul de Evaluare Națională

de Daniela Luca | 918 vizualizări

Prima probă s-a încheiat fără incidente pentru absolvenții de gimnaziu

Examenul de Evaluare Națională pentru elevii de clasa a VIII-a în anul școlar 2018-2019 a debutat marți, 18 iunie, cu prima probă, cea la Limba și literatură română. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, la examen s-au înscris un număr de 1.652 de elevi, dintre care 81 au absentat.

În acest an niciun elev nu a fost eliminat de la examen, iar în raport cu numărul celor înscriși, procentul celor care nu s-au prezentat marți nu este în creștere, spun reprezentanții IȘJ.

Incidente nu au fost și nici copii eliminați. Au absentat 81 de elevi. Comparativ cu alți ani numărul nu este mai mare. Deci în acest an numărul celor înscriși este mai mare decât în anii trecuți cu aproape 200 și astăzi am avut doar 81 de absenți. Cei care au învățat nu trebuie să fie stresați. Eu cred că fiecare știe măcar atât încât să ia 5”, ne-a declarat Kiss Imre, inspectorul școlar general.

Dintre cei 1.652 de elevi înscriși, 581 sunt de la secția română și 1.071 de la secția maghiară.

Joi, 20 iunie, elevii vor susține proba scrisă la matematică, iar examenul la limba și literatura maternă este programat pentru data de 21 iunie. Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iunie, iar cei care vor dori să depună contestații vor putea face acest lucru în aceeași zi până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iunie.

Anul trecut, la nivelul județului Covasna pentru susținerea examenului de Evaluare Națională s-au înscris 1.461 absolvenți ai ciclului gimnazial, iar un număr de 459 de elevi dintre cei 1.432 prezenți nu au reușit să obțină medii peste 5.  În anul școlar 2017-2018, eleva Diana Alexandra Bodnari, de la Școala Gimnazială „Várodi József” din Sfântu Gheorghe a reușit să obțină media 9.90, cea mai mare din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.