EDUCATIE 16 noiembrie 2021

Peste 70% din unităţile de învăţământ din judeţ, în sistem online

de Agerpres | 1262 vizualizări

Peste 70% din unităţile de învăţământ din judeţul Covasna, în care rata de vaccinare anti-COVID-19 a angajaţilor nu depăşeşte 60 de procente, vor funcţiona săptămâna aceasta în sistem online.

Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Covasna, 83 din cele 297 de şcoli şi grădiniţe din judeţ şi-au reluat activitatea în sălile de clase începând de luni.

Pe listă figurează 12 unităţi de învăţământ cu rata de vaccinare de 100%, dar şi 34 de unităţi cu rata de vaccinare zero.

Şeful Inspectoratului Şcolar, Kiss Imre, a explicat că în majoritatea acestor situaţii este vorba despre şcoli sau grădiniţe cu un număr mic de angajaţi.

„Spre exemplu, dacă într-o grădiniţă există doi angajaţi, educatoarea şi femeia de serviciu, şi ambele s-au vaccinat, atunci, normal, rata este de 100%, dacă nu, atunci, desigur, este zero la sută şi se învaţă în continuare în sistem online”, a declarat Kiss Imre.

Acesta a mai menţionat că şi în rândul cadrelor didactice din judeţul Covasna există nemulţumiri legate de testarea anti-COVID-19 a elevilor care frecventează cursurile în sistem clasic şi le consideră în mare parte îndreptăţite.

„Ştiu că deja există revoltă în rândul cadrelor didactice, a ieşit şi sindicatul (...) Desigur, trebuie să vedem, chiar dacă se face testarea într-o oră şi obligatoriu dimineaţa, şi atunci apar o serie de probleme, pentru că există diferenţe între şcolile mari şi şcolile mici. Una e să împarţi 1.000 de teste şi alta 100 sau 10 (...) Apoi e greu cu copiii mici, ce faci cu clasele profesionale care au practică la ora 8 şi trebuie să fie la fabrică?! (...) Unele cadre didactice spun că e dezgustător, că testarea nu intră în fişa postului. Alţii se revoltă pentru că, spre exemplu, au o singură oră de istorie pe săptămână şi în ora aia trebuie să facă testarea. Deci, sunt multe probleme, aşteptăm să se clarifice şi vom vedea cum se va aplica. Dar nu cred că o să fie simplu”, a mai spus inspectorul şcolar general.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.