EDUCATIE 21 ianuarie 2021

Peste 37.000 de lei, investiți recent în școala de la Micfalău

de Daniela Luca | 1806 vizualizări

Autoritățile locale vor depune luna aceasta un proiect pentru reabilitarea termică și dotarea unității de învățământ 

Parchetul deteriorat din nouă încăperi din școala de la Micfalău a fost schimbat recent, iar în cazul în care instituțiile de învățământ din toată țara se vor redeschide în luna februarie, clasele sunt pregătite pentru a-i întâmpina pe elevi, spun autoritățile locale. În planul acestora pentru 2021 mai intră și construirea unui parc și a unui teren sintetic de minifotbal, ambele lângă baza sportivă de la marginea comunei. 

Primarul comunei Micfalău, Demeter Ferenc, a precizat totodată că pe parcursul acestei luni va fi depus un proiect pentru reabilitarea termică și dotarea școlii din Micfalău.

„Parchetul din opt clase era foarte deteriorat și la sfârșitul anului am alocat 37.700 de lei pentru reabilitarea acestuia și am reușit să facem acest lucru în cele opt clase și în sala de dirigenție, adică în sala profesorilor. Anul acesta, chiar pe parcursul lunii ianuarie, depunem un proiect de finanțare pentru reabilitarea termică și dotarea școlii. Consider că școala e poate cea mai importantă instituție din viața unei comune și așa ne și comportăm. Noi am cumpărat 13 laptopuri, 50 de tablete, am dat bani pentru măști, dezinfectant, deci școala era total pregătită să facă față anului de învățământ, chiar și în plină pandemie. Păcat că nu se ține cont de părerea noastră în ceea ce privește problemele locale. De exemplu, noi aveam un bolnav de Covid și s-a închis școala. Trebuia să decidă autoritatea locală, în funcție de situația din comună, dacă acest lucru trebuia să se întâmple sau nu. Deci dacă se vor redeschide în 8 februarie, școala din Micfalău are dezinfectanți, măști pentru toți copiii și dacă e nevoie, mai cumpărăm și ajutăm pe toată lumea să facă față regulilor de pandemie”, a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, primarul Demeter Ferenc.

Totodată, cei aproximativ 160 de copii din sistemul de învățământ din comună, dar și părinții lor, s-ar putea bucura anul acesta de un teren sintetic de minifotbal și de un nou parc. Autoritățile locale spun că aceste investiții vor fi realizate pe parcursul acestui an. 

„Așteptăm bugetul, dar avem fondurile necesare pentru a construi un teren sintetic de minifotbal la baza sportivă și vom construi și un parc, cu teren de joacă, tot din fondurile proprii, dar vom depune și proiecte la Consiliul Județean pentru cofinanțare. Este o bază sportivă la marginea comunei – o locație sigură pentru familii, pentru copiii mici și dorim să facem acolo un centru unde și tata să se simtă bine, și mama și copiii. Aceste fonduri le avem și investițiile sigur le vom face anul acesta”, ne-a mai spus primarul din Micfalău. 

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, autoritățile de la București au a anunțat că o decizie în această privință va fi luată pe 2 februarie.

Sursă foto: Facebook/Demeter Ferenc.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.