EDUCATIE 28 iunie 2019

Peste 265 de copii au beneficiat de educație în aer liber

de Daniela Luca | 841 vizualizări

Programul Afterschool inițiat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe a ajuns la final 

Vineri, 28 iunie, se încheie activitățile distractive și educative din cadrul programului Afterschool, inițiat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe. Timp de două săptămâni, un număr de 267 de elevii din clasele I-IX de la școlile din oraș au beneficiat de educație în aer liber. Activitatea Palatului se va finaliza odată cu acest program, iar înscrierile pentru noul an școlar se vor face de la 1 septembrie. 

Aflat la a doua ediție, programul Afterschool care s-a desfășurat timp de două săptămâni, începând de luni, 17 iunie, a fost un real succes, spun organizatorii. 

Aceștia subliniază că este timpul ca beneficiile educației outdoor (din engl. în aer liber) să fie conștientizate și să li se ofere copiilor o alternativă mai interesantă și mai atractivă pentru activitățile care deja au devenit  o rutină, fie din indiferență, comoditate sau uneori din necunoaștere. 

Cei  267 de copii au fost supravegheați de 10 cadre didactice și au avut parte de odihnă și distracție într-un cadru natural, relaxant în care au avut ocazia să-și manifeste un comportament firesc, necenzurat de formalismul instituțiilor școlare. Natura i-a incitat la investigare și cercetare din care a rezultat cunoașterea multor lucruri noi. 

„Pe fața copiilor se poate citi că a fost un afterschool reușit. Acum suntem în excursie și am fost și la ștrand zilele trecute. Eu zic că în concluzie a fost un lucru benefic tuturor, atât copiilor, cât și nouă. Am reușit să îi cunoaștem mai bine, am avut efectiv o educație outdoor care în Europa și peste tot este la modă. Sper că am reușit să le dăm copiilor câte ceva și cred că acești copii și-au făcut o viziune asupra Palatului și din toamnă să sperăm că revin. Per total eu sunt mulțumit și le mulțumesc și colegilor că au depus o muncă titanică ca să se simtă copiii bine și le mulțumesc în primul rând copiilor că ne-au ales și părinților că au avut încredere în noi. E important că și noi ne-am simțit bine și am reușit să oferim copiilor o amintire frumoasă”, a declarat pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, care a subliniat totodată că experiența de care copiii s-au declarat cei mai încântați a fost vizita la ștrand, dar pe lângă ștrand și excursiile ar fi o activitate pe care ar repeta-o oricând. 

În cazul cercurilor de dans modern, carting și tenis de masă, copiii  au fost coordonați în premieră și de elevii mai mari care au fost premiați la diverse concursuri. Deși a fost dificil, elevii care au încercat să transmită cunoștințele și celor mici, s-au descurcat și s-au simțit bine, spun coordonatorii. 

Programul Afterschool încheie seria de activități a Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, iar startul  înscrierilor pentru anul școlar 2019-2020 se va da de la 1 septembrie. Copiii din afara reședinței de județ de asemenea vor putea beneficia de educație nonformală la cercurile care vor funcționa în celelalte orașe la Cluburile Copiilor, respectiv la Baraolt, Întorsura Buzăului, Târgul Secuiesc și Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.