EDUCATIE 3 septembrie 2019

Peste 16 milioane de lei, investiți în Colegiul Național „Székely Mikó”

de Daniela Luca | 1315 vizualizări

Contractul cu executantul a fost încheiat 

În cadrul celei mai recente ședințe ordinare, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat actualizarea devizului general pentru reabilitarea Colegiul Naţional „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Conform acestuia, 16,5 milioane de lei sunt alocați din bugetul local pentru reabilitarea clădirii principale, a clădirii internat și a clădirii vechi -  fosta tipografie „Jókai”. Alte opt milioane de lei vor fi investiți prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). 

„Nu demult a avut loc procedura de licitație pentru această investiție de reabilitare. Am încheiat contractul cu executantul, dar pentru că s-au modificat valorile, trebuie să le corelăm și noi ca Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) să poate finanța în conformitate această investiție. Vom primi opt milioane de lei de la PNDL și 16,5 milioane se vor acorda din bugetul local”, a declarat joi, 29 august, viceprimarul Sztakics Éva-Judit. 

Astfel, conform devizului actualizat, costurile investiției se ridică la 24.548.234 lei. 

Proiectul de hotărâre „Reabilitarea clădirii principale, clădire internat și clădire veche, fosta tipografie „Jókai” la Colegiul Naţional „Székely Mikó”, municipiul Sfântu Gheorghe” a fost aprobat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe în cadrul ședinței ordinare din data de 30 iunie, 2016. Conform acestuia, vor fi renovate cele 39 de săli de clasă, laboratorul de informatică, catedrele, cabinetele și biblioteca. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.