EDUCATIE 16 august 2012

Peste 1000 de elevi însriși la cea de-a doua sesiune a Bac-ului

de Covasna Media | 549 vizualizări

Luni, 20 august, începe cea de-a două sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, aproape 94.000 de absolvenți de clasa a XII-a din toată ţara urmând să susțină diverse probe în cadrul acestei sesiuni, pentru a obține diploma de Bac. Cea de-a doua sesiune a examenului se va desfășura între 20-31 august, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 septembrie.

În județul Covasna, sesiunea de toamnă se va desfășura în două centre – Sfântu-Gheorghe și Târgu-Secuiesc. În ceea ce privește probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, pentru acestea va funcționa un singur centru de evaluare, la Grupul Școlar Economic Berde Aron din Sfântu-Gheorge.

Pentru examenul de la Limba și Literatura română s-au însris 764 candidați, pentru cel de la Limba și Literatura Maternă 151 candidați, proba materiei de profil va fi susținută din nou de către 278 absolvenți de liceu și 181 absolvenți vor susține examenul pentru proba la alegere.

Inspectorul școlar responsabil cu Bac-ul, Farkas Csaba István, a declarat că la sesiunea din august-septembrie s-au înscris 1.043 de absolveți de liceu; peste 800 dintre aceștia au absolvit cursuri la zi, iar restul sunt absolvenți de seral sau frecvență redusă.

Pentru cei șapte elevi care au fost dați afară de la examen în sesiunea din vară pentru că au încercat să copieze nu există dreptul de a susține probele Bac-ului la examenul de acum, ci doar în sesiunea august-septembrie de anul viitor. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din vară a fost în județul Covasna de 33,48%; potrivit datelor oferite de către IŞJ Covasna, 622 de elevi din totalul celor 1.858 prezenţi la examenul de Bac din iunie au reuşit să obţină note de trecere, dintre care 19 în urma rezolvării contestaţiilor.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.