EDUCATIE 11 iunie 2019

Peste 100 de copii înscriși la Afterschool

de Daniela Luca | 1187 vizualizări

Înscrierile sunt încă deschise la programul inițiat de Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe 

Începând de luni, 17 iunie, între orele 9:00 și 14:00, peste 100 de copii din Sfântu Gheorghe vor participa la programele distractive și educative în cadrul programului Afterschool, aflat la a doua ediție. Acesta va avea durata de două săptămâni, iar cei care încă nu au reușit să se înscrie, o pot face până joi, 13 iunie.

Tot mai mulți părinți din reședința de județ apelează la afterschool-uri, un fel de „școală după școală", unde cei mici beneficiază de supraveghere, distracție și odihnă. Drept dovadă stau cei peste 100 de copii care sunt deja pe listele Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe.

Dat fiind numărul mare de copii care vor participa anul acesta la atelierele special concepute pentru ei, conducerea instituției a decis să formeze două grupe, iar programul este foarte diversificat. Timp de două săptămâni, elevii din clasele I-IX  vor putea alege între carting, dans modern, dans popular, la atelierul fanteziei, orientare, înot, dar și excursii ghidate și jocuri în curtea Palatului Copiilor.

„Așa am hotărât că vom înscrie toți copiii care vor și vom face două grupe, una în prima săptămână și cealaltă în a doua săptămână. (...) Înotul îl alternăm cu tenisul de masă dacă nu ține timpul cu noi. Cercurile se vor desfășura sub formă de ateliere cu 15 copii, fiecare profesor lucrează cu ei cam o oră jumate, după care se schimbă”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, adăugând totodată că anul acesta au reușit că coopteze un număr dublu de profesori care vor sprijini activitățile din cele două săptămâni.

Este cazul cercurilor de dans modern, carting și tenis de masă, la care copiii vor fi coordonați în premieră și de elevii mai mari care au fost premiați la diverse concursuri.

„Anul trecut am avut un feedback foarte bun. Deci cam 40% dintre copiii care au venit anul trecut la afterschool, s-au înscris din nou, ceea ce este un lucru foarte bun pentru noi. Sperăm că vremea va ține cu noi. Vom oferi niște fructe sau dulciuri copiilor, dar masa nu e inclusă”, a mai precizat Kerekes Jenő.

De asemenea, Palatul Copiilor le-a pregătit copiilor un joc educativ de orientare. Ei vor primi o hartă cu puncte de interes din oraș, cum ar fi Biserica Fortificată sau Prima Școală Românească și vor porni, însoțiți de profesori, într-o aventură numită „vânătoarea de comori”.

Activitățile se vor desfășura începând de luni, 17 iunie, între orele 9:00 și 14:00, iar înscrierile se pot face pe mail-ul instituției  pcsfantugheorghe@gmail.com. Pentru mai multe detalii poate fi contactat directorul Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő, la numărul de telefon 0 729 828 102.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.