EDUCATIE 24 martie 2022

Peste 1.400 de elevi covăsneni riscă să rămână repetenți din cauza absențelor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1248 vizualizări

În județul Covasna, rata de abandon școlar a fost de 5,4% în 2020/2021, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. În ceea ce privește datele înregistrate pe semestrul I din anul școlar curent, procentul elevilor cu medii neîncheiate este de 5,7%, dar sunt așteptări ca situația finală, de la sfârșitul anului, să arate o rată de abandon mai mică sau egală cu cea de anul trecut. 

Datele IȘJ mai arată că în semestrul I al anului școlar 2021/2022 sunt 1404 elevi (5,7%) care au rămas cu media neîncheiată din cauza absențelor. Pe lângă aceștia, mai sunt și elevi corigenți, adică în total sunt 1.925 de elevi cu risc de repetenție. 

În acest an școlar este o derogare dată de minister și mediile elevilor pot fi încheiate până la sfârșitul semestrului II. În primul semestru am avut și online. Acum, în această perioadă, până la vacanță, inspectoratul cere informații și vor merge la școli, să vedem care este stadiul, cât s-a schimbat această cifră. La sfârșitul anului școlar nu vor fi 1.404 în mod sigur, ci aproape jumătate. Dar tot vor fi în jur de 700 cu situația neîncheiată, care vor fi repetenți la sfârșitul semestrului. În anul școlar trecut au fost declarați repetenți 5,4% dintre elevii înscriși. Este un procent foarte mare, aproape două treimi au rămas din cauza absențelor, pentru că nu aveau media încheiată nici la sfârșitul anului, iar în rest din cauza rezultatelor slabe obținute la mai mult de trei discipline. (...) Cifrele rămân cam aceleași ca în anii anteriori”, a declarat marți, într-o conferință de presă, inspectorul școlar general Kiss Imre. 

Cele mai multe situații cu elevi care prezintă risc de abandon școlar sunt înscriși la unități de învățământ din localități precum Araci, Doboșeni, Belin, Ojdula, Dalnic, dar nu numai. 

Rata de părăsire a școlii în anul 2020 a fost de 15,6% la nivel național, potrivit Digi24, care îl citează pe ministrul învățământului, Sorin Cîmpeanu. Aceeași sursă arată și că în mediul rural, rata de abandon școlar a fost de 26% în 2020. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.