EDUCATIE 2 februarie 2018

Peste 1.000 de păsări şi animale mici, prezentate la Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1153 vizualizări

Accesul copiilor în grup este gratuit

Peste 1.000 de păsări rare şi animale mici vor putea fi văzute în cadrul unei expoziţii ce va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe la sfârşitul acestei săptămâni.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici „Trei Scaune“ din judeţul Covasna, Bartha Balazs, a declarat joi, pentru AGERPRES, că printre cele 1.150 de exponate se numără porumbei, găini, iepuri, porcuşori de Guineea şi diverse alte rozătoare, unele medaliate la diverse competiţii naţionale sau internaţionale.

Potrivit acestuia, expoziţia se află la cea de-a 16-a ediţie şi se bucură de un foarte mare succes în rândul publicului, în special al copiilor, în fiecare an fiind vizitată de aproximativ 1.500 de persoane.

„Păsările şi animalele aparţin unui număr de 77 de crescători din judeţele Covasna şi Harghita, care le cresc din hobby. (...) Vor putea fi văzute exemplare foarte frumoase, unele destul de rare. (...) Scopul nostru este să popularizăm aceste animale şi păsări mai ales în rândul copiilor de la oraş, care nu sunt atât de familiarizaţi cu ele. Ţin minte că anul trecut am întâlnit nişte copii care nu au văzut în viaţa lor curcani şi m-au întrebat ce sunt păsările alea. (...) Am trimis invitaţii la şcoli şi la grădiniţe, iar cei care vor veni în grupuri organizate vor avea acces gratuit“, a spus Bartha Balazs.

Expoziţia, care va avea loc la Sala Sporturilor (mică) din Cartierul Simeria, va fi deschisă vineri şi sâmbătă între orele 9,00-18,00 şi duminică între orele 9,00-12,00.

Cu acest prilej va fi organizată şi o tombolă în cadrul căreia vor putea fi câştigate animale mici şi păsări, cărţi şi furaje pentru animale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului local Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.