EDUCATIE 3 iulie 2018

„Pe locuri! Fiți gata! Start!“

de Covasna Media | 879 vizualizări

A  început etapa națională a competiției Educație Rutieră – Educație pentru Viață

Luni, 2 iulie 2018, la Târgu Secuiesc în județul Covasna, s-a dat startul competiției Educație Rutieră – Educație pentru Viață, etapa națională.

Organizat anual de Ministterul Afacerilor Interne prin I.G.P.R. - Direcția Rutieră, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, concursul are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie

Aproape 150 de elevi din 36 de județe și municipiul București se vor întrece în cunoștințe rutiere. După ce vor susține o probă teoretică, aceștia vor pune în practică regulile de circulație prin parcurgerea, cu bicicleta, a unui parc școală, dar își vor dovedi și îndemânarea în deplasarea cu bicicleta în proba poligonului amenajat cu diferite obstacole, jaloane, bârne fixe și mobile și altele.

Chiar dacă regulile concursului spun că vor fi câştigători aceia care au acumulat cel mai mare punctaj în urma parcurgerii probelor, în final toţi participanţii vor avea de câştigat prin experienţa şi cunoştinţele acumulate.

În plan local, parteneri sunt Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor – Sfântu Gheorghe, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog – Covasna, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Clubul Copiilor din Târgu Secuiesc și liceele Gabor Aron și Turoczi Mozes din Târgu Secuiesc.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.