EDUCATIE 10 ianuarie 2011

Patinoarul, alternativă la ora de educaţie fizică

de Covasna Media | 681 vizualizări
Profesorii de educaţie fizică şi sport de la Grupul Şcolar „Korosi Csoma Sandor” din staţiunea Covasna folosesc pe timpul iernii patinoarul ca o alternativă la ora ce ar trebui să se desfăşoare în sala de sport sau pe terenul de sport din curtea şcolii. Viceprimarul Thiesz Janos a declarat că sunt mulţi elevi care doresc să înveţe să patineze, iar ora de educaţie fizică sub îndrumarea unui profesor poate fi o ocazie

Profesorii de educaţie fizică şi sport de la Grupul Şcolar „Korosi Csoma Sandor” din staţiunea Covasna folosesc pe timpul iernii patinoarul ca o alternativă la ora ce ar trebui să se desfăşoare în sala de sport sau pe terenul de sport din curtea şcolii.

Viceprimarul Thiesz Janos a declarat că sunt mulţi elevi care doresc să înveţe să patineze, iar ora de educaţie fizică sub îndrumarea unui profesor poate fi o ocazie foarte bună pentru aşa ceva. Până când patinoarul va fi funcţional, profesorii îl pot folosi pe timpul orelor de curs pentru a învăţa elevii despre sporturile de iarnă şi în special patinaj.

„Majoritatea copiilor au patine, dar le este frică să patineze deoarece nu ştiu cum anume să îşi păstreze echilibrul pe gheaţă. Din acest motiv am fost solicitaţi de profesori să le dăm acordul pentru a duce elevii pe timp de zi acolo. Mă bucur că patinoarul din staţiune este folosit şi în scop educativ nu numai pentru relaxare”, a explicat Thiesz Janos.

Acesta a mai spus că închirierea patinoarului nu aduce profit în bugetul oraşului, dar faptul că locuitorii staţiunii sunt mulţumiţi şi patinează aduce satisfacţie maximă conducerii aflate la Primăria Covasna.

Antal Jeno, profesor de educaţie fizică şi sport la acest Grup Şcolar, a declarat că elevii au venit cu această propunere, iar pauza dintre ore le oferă suficient timp să ajungă la patinoar şi să se schimbe în echipamentul sportiv. Acesta a mai spus că frigul de afară nu afectează sănătatea copiilor deoarece aceştia se încălzesc destul de bine, iar hainele groase mai mult ar îngreuna procesul.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mery, 10 ianuarie 2011
scuze de interventie, dar in Covasna este o singura piscina si aceasta la hotel de 4 stele, cine isi permite....
Costi Holospin, 10 ianuarie 2011
Este un lucru bun, dar avem destule bazine de inot in Covasna, oare de ce nu suntem in stare sa avem un profesor sa ne inevete copii sa inoate ? contra cost bineinteles.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.