EDUCATIE 5 aprilie 2013

Părinţii sunt pedepsiţi pentru chiulul copiilor

de Covasna Media | 678 vizualizări

Aproape 20 de mii de familii au pierdut ajutoarele sociale din cauza copiilor care nu s-au dus la şcoală. Numai în Bucureşti, în primul semestru, elevii au adunat aproape trei milioane de absenţe nemotivate.

Pe lângă nota scăzută la purtare elevii se pot trezi şi cu veniturile familiei diminuate, dacă nu trec pe la cursuri. Numai în primul semestru al acestui an, 20.000 de familii s-au trezit cu ajutoarele sociale tăiate sau suspendate după ce copiii lor au chiulit de la şcoală. Cele mai multe dintre familii sunt din judeţele Dolj, Bacău şi Prahova.

"La nivelul judeţului Prahova, aproximativ 664 de familii au alocaţiile suspendate pentru o perioadă de luni de zile. Se observă o creştere uşoară a suspendărilor", a declarat Adrian Nae, şef serviciu prestaţii sociale.

Îngrijorător este că elevii lipsesc tot mai mult de la şcoală.

Potrivit România TV, numai în primul semestru al acestui an, elevii din Capitală au adunat peste 2.600.000 de absenţe, iar la nivel naţional elevii din toată ţara au strâns în anul trecut şcolar aproape 10.000.000 de absenţe nemotivate, lăsând băncile goale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.