EDUCATIE 21 august 2019

Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe introduce înscrierile online

de Daniela Luca | 4303 vizualizări

Activitățile vor începe pe 9 septembrie 

Startul înscrierilor la cercurile Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe se va da luni, 2 septembrie. Începând de anul acesta, părinții își vor putea înscrie copiii și online pentru oricare dintre cercurile puse la dispoziție de Palat. Activitățile vor debuta odată cu începerea anului școlar, pe 9 septembrie. 

„O noutate pe care vrem să o introducem de săptămâna viitoare este posibilitatea ca părinții să își poată înscrie copiii și online. Pe google drive am realizat împreună cu colegii aceeași cerere de înscriere. O să comunicăm această noutate și pe site-ul palatului și pe pagina de Facebook. Înscrierile vor începe pe 2 septembrie și vor dura până pe 30 septembrie, dar începem și activitățile pe data de 9, odată cu școala. Ne conformăm educației formale”, ne-a spus directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Potrivit acestuia, și în anul școlar 2019-2020 Palatul a pregătit o paletă largă de oferte pentru tinerii de toate vârstele, de la cei mai mici până la studenți.  

Printre cercurile care vor funcționa în acest an se numără dansul modern, dansul popular, muzică ușoară, protecția mediului, modelism, karting, electronică, vânătoare de vulpe, jocuri pe calculator-informatică, foto-video, cultură și civilizație engleză, atelierul fanteziei, tenis de masă, schi, înot, etnografie, ecoturism, pictură pe lemn, șah și ziaristică. 

Mai multe detalii despre noutățile din acest an vor fi comunicate săptămâna viitoare.  

Copiii din afara reședinței de județ de asemenea vor putea beneficia de educație nonformală la cercurile care vor funcționa în celelalte orașe, la Cluburile Copiilor. Astfel, la Baraolt vor funcționa trei cercuri, la Întorsura Buzăului și la Târgul Secuiesc câte patru cercuri și la Covasna cinci cercuri. 

Astfel, în săptămâna 2-6 septembrie cererile de înscriere vor putea fi completate și la sediul Palatului între orele 13:00-18:00. Odată cu începerea activităților din cadrul cercurilor, pe 9 septembrie, înscrierile se vor face în prima parte a zilei, precizează conducerea instituției. 

Participarea la toate cercurile este gratuită, iar costurile sunt suportate de Inspectoratul Școlar prin Ministerul Educației.

La nivel județean, în anul școlar 2018-2019, aproximativ 3.500 de copii au frecventat cercurile Palatului, dintre care 1.426 la Sfântu Gheorghe. Majoritatea cursanților sunt de clasele I-IV și de gimnaziu și doar 10% dintre cei care frecventează cercurile sunt liceeni.  

Zilele acestea, în Piața Centrală, poate fi vizionată o expoziție de fotografii făcute la cercurile Palatului, dar și la excursiile organizate de instituție. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.