EDUCATIE 25 martie 2021

Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe ar putea fi deschis și pe timpul vacanței de Paști

de Daniela Luca | 1279 vizualizări

Elevii care frecventează Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe ar putea veni la cercuri și în perioada vacanței de Paști, anunță conducerea instituției. Acest lucru ar fi în folosul multor părinți care nu au cu cine să își lase copiii acasă în prima jumătate a zilei, spune directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő. 

Municipiul Sfântu Gheorghe este în scenariul roșu, ceea ce înseamnă doar o parte dintre elevi frecventează cercurile de la Palatul Copiilor. Directorul instituției este de părere că și în cazul acestor activități extrașcolare vacanța prea lungă va afecta procesul educațional al elevilor. 

„La Palat se aplică același scenariu ca și în școli. Vin clasele I-IV, grădinițele și clasele terminale. Clasele terminale vin pentru că avem grupe câte zece copii, deci nu trebuie să vină în sistem hibrid. E din ce în ce mai greu. Am auzit că întrăm și într-o vacanță prelungită. Și pentru profesori e o problemă, pentru că elevii pierd o lună, deci după ce vin înapoi trebuie să treacă iar două sau trei săptămâni până își intră în ritm. Dar părinții copiilor mici ce vor face? Acest lucru nu interesează pe nimeni.  După ce am început activitatea am rămas plăcut surprinși pentru că și la cercurile unde nu veneau copii au început să vină mai mulți. Avem foarte mulți copii, din fericire, din clasele I-IV. Eu aș aduce la Palat și copiii de a V-a și a VI-a, pentru că la un cerc vin șapte, zece copii, dar nu putem noi să fim deasupra legii. La școli chiar sunt respectate măsurile și nu cred că ar fi o problemă”, ne-a spus Kerekes Jenő. 

Până în prezent, Palatul nu a funcționat în perioada vacanței de primăvară, spune el. Acum însă, acest lucru ar fi util pentru părinții care lucrează și nu au cine să își lase copiii în prima jumătate a zilei. 

„Comunitatea ne ajută și noi la rândul nostru trebuie să ajutăm comunitatea cu ce putem”

Deocamdată nu se știe însă dacă instituția va putea funcționa în perioada 2 aprilie – 4 mai. 

„N-a apărut nicio procedură, nicio metodologie, după care să ne ghidăm în vacanță ca să știm dacă putem să primim copiii sau nu, pentru că eu aș vrea să poată veni, mai ales copiii mici ca să putem ajuta părinții. Sperăm că ne vor lăsa, adică dacă nu apare nicio legislație care ne interzice, atunci cred că e în regulă. Mai ales pentru I-IV ar fi bine să poată să vină și în vacanță și pentru cei care au venit regulat la Palat. În anii trecuți n-a funcționat Palatul pentru că vacanța era o singură săptămână. Acum, după ce trec sărbătorile, se plictisesc în case și cred că ar vrea să vină la noi. M-am gândit că ar putea veni nu neapărat conform orarului, ci să zicem de la 10:00 până la 13:00. Trebuie să facem ceva ca să fie bine, pentru că nu putem sta cu mâinile în piept și să ne luăm salariile, că nu e bine. Comunitatea ne ajută și noi la rândul nostru trebuie să ajutăm comunitatea cu ce putem”, a mai adăugat directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe. 

În cursul zilei de marți, Ministrul Educației și-a exprimat dorința de a prelungi vacanța de Paști, astfel încât elevii să nu participe la ore în perioada 2 aprilie – 4 mai. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.