EDUCATIE 25 august 2016

Open Space „Tineri. Cu viziune”, în premieră la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1052 vizualizări

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” va fi luni, 29 august, de la ora 13, gazda evenimentului desfăşurat în premieră la Întorsura Buzăului, Open Space „Tineri. Cu viziune”. Organizatorii aşteaptă la eveniment în mod deosebit tinerii sau persoanele care lucrează cu persoanele tinere. Scopul principal al activităţii este cel de a oferi celor prezenţi oportunitatea de a-şi exprima părerile, ideile şi soluţiile în diverse domenii.

Evenimentul este pus la cale de un grup de 12 voluntari întorsureni şi face parte din proiectul Dialog Structurat 2016 implementat la nivel național de către Ministerul Tineretului și Sportului împreună cu direcțiile de sport și tineret și cu rețeaua de lucrători de tineret numită: tineREȚEA.

„Trebuie să aducem tinerii împreună, să le oferim ocazia de a-și spune părerea, de a se implica, pentru că ei înșiși pot să transforme orașul nostru într-un loc în care să se întoarcă după terminarea pregătirii lor profesionale și în care să trăiască în siguranță și armonie”, ne-a declarat lucrătorul de tineret şi coordonatorul evenimentului, Doina Pătrunjel, care a mai explicat: „Mulți tineri vor să se implice în comunitatea din care fac parte, au idei despre schimbările care ar trebui să aibă loc, la nivelul zonei sau chiar la nivelul național, dar nu știu cui să se adreseze. Autoritățile naționale și forurile europene pentru politici de tineret doresc să știe care sunt nevoile tinerilor, care le sunt prioritățile și aspirațiile. Evenimentul de consultare, organizat la Întorsura

Buzăului, este cadrul în care tinerii au ocazia să își spună părerea, să transmită idei sau soluții și să ofere experiență personală în multe domenii”.

Denisa Popica, unul dintre tinerii implicaţi în organizarea evenimentului, ne-a spus: „Fiecare tânăr are diferite opinii în legătură cu lumea. Cu această ocazie încercăm să dezbatem diferite subiecte și cred că o să reușim să ajungem la un punct comun pentru orice temă. Este o oportunitate pentru tineri să își exprime orice punct de vedere, fie el pozitiv sau negativ”.

Participarea la eveniment trebuie confirmată până duminică, 28 august, la adresa de email patrunjeldoina@yahoo.com.

„Tehnologia spațiului deschis (open space) este o metodă interactivă ce permite participanților să propună și să contribuie la discuții plecând de la nevoile lor reale. Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul rețelei tineREȚEA și vor implica direct aproximativ 600 de tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani la nivel național. Concluziile acestui set de consultări vor sta la baza propunerilor din partea României ce vor compune prioritățile țării pe sectorul de tineret din cadrul trio-ului România, Finlanda, Croația”, prezintă site-ul www.constanteanul.ro.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.