EDUCATIE 13 mai 2019

O nouă grădiniță la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1099 vizualizări

Instituția de învățământ preșcolar va fi situată pe strada Borvíz din reședința de județ

Autoritățile locale anunță că pe strada Borvíz din Sfântu Gheorghe va fi construită o grădiniță nouă. În acest sens, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, vineri, 10 mai, a fost votat un proiect de hotărâre prin care a fost aprobat studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții.

Aflat la marginea vestică a municipiului, cartierul din strada Borvíz este în permanentă dezvoltare și extindere, iar pentru că în prezent nu există nici o instituție de învățământ preșcolar, s-a conturat nevoia construirii unei grădinițe noi în acea zonă.

 „S-a terminat un proiect foarte frumos pentru zona din strada Borvíz care are legătură cu proiectul «Hai acasă». În perioada următoare se vor muta mai multe familii cu copii mici și acolo dorim să construim o grădiniță cu trei săli și o sală de creșă. Sfătuindu-ne cu cadrele de conducere de la instituțiile de învățământ, am ajuns la aceeași părere. Deci vom muta grădinița care funcționa în fosta clădire Kiss Árpád. Acea clădire practic nu corespunde in totalitate pentru această funcție și ar costa foarte mult reabilitarea ei și există și probleme legate de structură, motiv pentru care se dorește construirea unei grădinițe noi. (...) Sperăm ca în viitorul apropiat să putem demara lucrările de construcție pentru acest obiectiv”, a spus vineri, 10 mai, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

Grădinița va putea găzdui 60 de copii preșcolari și 20 de copii cu vârste până la trei ani.

Valoarea totală a investiției ar urma să fie de 7.552.411 lei, cu TVA, iar sursa de finanțare este bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.