EDUCATIE 1 octombrie 2020

O mână de ajutor pentru elevii din Baraolt care nu au acces la școala online

de Daniela Luca | 1143 vizualizări

Părinții pot solicita până la 1.500 de lei pentru cumpărarea dispozitivelor electronice 

Câțiva elevi din Baraolt care nu au încă acces la școala virtuală vor putea primi un dispozitiv electronic de pe care să se conecteze la mediul online. Pentru ca acest lucru să fie posibil, părinții trebuie că acceseze fondul de 10.000 de lei, pus la dispoziție de Fundația Comunitară Covasna. Inițiativa a fost votată de locuitorii din Baraolt, spun reprezentanții Fundației. 

Dacă anul trecut investițiile Fundației Comunitare Covasna s-au realizat în special în Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, anul acesta a venit rândul Orașelor Baraolt și Covasna, spune directoarea Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Astfel, o sumă de 10.000 de lei va fi pusă la dispoziția familiilor defavorizate, care nu au posibilitatea să le asigure copiilor accesul la educația online. 

Suma care va fi reinvestită în comunitate s-a adunat în urma utilizării cardurilor comunitare în magazinele Deák Hamor din Baraolt, spun reprezentanții Fundației Comunitare Covasna. 

„Am făcut un sondaj în rândul comunității locale. Oamenii au primit niște fișe prin care au putut să aleagă dintre câteva propuneri. Ei au votat și pe primul loc a ieșit această solicitare de acorda ajutor tehnic. Este vorba de achiziționarea de calculator sau laptop, tabletă sau accesorii în valoare de cel mult 1.500 de lei din acest fond. A fost lansat grantul, iar cei interesați pot să aplice. Părinții trebuie să prezinte situația financiară și condițiile de utilizare a dispozitivului. Sunt niște criterii stabilite în fișa de proiect pe care ei trebuie să o completeze și să anexeze documente doveditoare. Până în 31 octombrie trebuie trimisă documentația prin poștă la sediul Fundației. Ulterior o să fie o evaluare pe baza căreia vom acorda acest grant beneficiarilor”, ne-a spus Bereczki Kinga. 

Alte detalii despre acest program pot fi accesate pe site-ul fundației www.hka.ro.

O statistică centralizată la nivel județean de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, prezentată luna aceasta, arată că numărul elevilor care nu dețin dispozitive care să le permită participarea la școala online se ridică la 6.200. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.