EDUCATIE 24 martie 2013

O bentiţă duce la exagerări

de Covasna Media | 811 vizualizări

Reacția mass-mediei și a comunităților online este condamnabilă. Societatea din România nu ar trebui să reacționeze extremist la un astfel de caz, ci ar trebui să găsim și să rezolvăm problema chiar de la rădăcină.

Cazul unei eleve a adus la suprafață neînțelegeri care nu sunt discutate la nivelul comunităților, și astfel duc la frustrări și reacții extremiste.

Convieţuind în aceeaşi ţară democratică ar fi ideal să ne respectăm naţionalitatea şi zilele de sărbătoare reciproc. Dorim să lucrăm şi să putem reprezenta elevii împreună cu consiliile române, dar lupta continuă între majoritate şi comunitatea maghiară face acest lucru imposibil.

Conviețuirea pașnică și respectuoasă în Transilvania trebuie să aibă la bază dialogul permanent al comunităților. Trebuie asigurat comunităților cadrul necesar de a-și rezolva problemele și conflictele.

Uniunea Liceenilor Maghiari din România (ULM) consideră faptele elevei Sabina Elena provocative, dar legale. Din perspectiva noastră această situaţie este anormală din punct de vedere al reacţiei persoanelor şi a mass-mediei. Acest subiect este exagerat, deoarece şi minoritatea are parte de astfel de discriminări. Cea mai mare problemă considerată de noi e că elevii şcolii respective nu mai au o relaţie paşnică, iar consiliile elevilor nu mai pot conlucra ca înainte.

Noi nu susţinem exagerarea subiectului dezbătut de mass-media, deoarece problema care se referă la o singură situaţie a ajuns să fie generalizată.

Considerăm că această situație poate fi prevenită doar cu dialog și cunoaștere reciprocă între comunitatea românească și maghiară.

În numele ULM, Preşedintele Lukács Rajmund

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vic, 25 martie 2013
...actiunea fetitei este rezultatul obedientei autoritatilor din Romania fata de comunitatea maghiara. Eu am fost profund indignat cand am aflat ca atat presedintele Consiliului Judetean Covasna cat citeste integral
lili, 25 martie 2013
Cred ca e deja prea traziu pentru "dialog si cunooastere reciproca" intre cele 2 comunitati. Ani de zile s-a adancit prapastia dintre romani si maghiari in Secuime, dar nu am auzit astfel de apeluri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.