EDUCATIE 16 octombrie 2011

O alt fel de abordare a educaţiei

de Covasna Media | 723 vizualizări

E toamnă. Vremea legumelor şi a fructelor, dar şi vremea murăturilor şi a compoturilor pentru iarnă. A început şi şcoala. Începutul de an şcolar înseamnă, în această perioadă, mai ales evaluarea iniţială la diferite materii.

Un grup de voluntari de la Grupul Şcolar ,,Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe a avut iniţiativa de a da o altă ,,evaluare”. În cadrul parteneriatului pe care şcoala noastră îl desfăşoară cu Şcoala Specială din Sf. Gherghe, s-a organizat o activitate în care elevii voluntari împreună cu elevii beneficiari au pregătit compot de mere şi struguri pentru iarnă. Activitatea s-a desfăşurat în laboratorul de alimentaţie publică din cadrul şcolii noastre şi a debutat cu o lecţie ,,altfel”. Cei mici au făcut o recapitulare a celor învăţate la clasă şi au cântat un cântecel pregătit special pentru de acum prietenii lor mai mari, iar cei mari le-au arătat celor mici cum ne pregătim pentru a putea începe lucrul în laborator. După ce totul a fost pregătit, s-a trecut la spălarea merelor, sortarea şi curăţirea lor, aşezarea în borcane. Ne-am bucurat de prezenţa şi colaborarea şi a două dintre mămicile celor mici. Activitatea s-a finalizat cu un număr de 100 de borcane de compot, de care se vor bucura cei mici de-a lungul lunilor care urmează. La activitatea propriu zisă au participat doar 8 elevi voluntari, dar merele au fost asigurate de şcoala noastră, mere care au fost culese tot de elevii şcolii noastre într-o altă activitate extra şcolară. S-au implicat şi unele clase, aducând borcanele necesare pentru compot. Ne-am mobilizat, am lucrat împreună, dar cel mai important lucru pentru noi a fost că ne-am simţit bine, am colaborat şi am învăţat ceea ce nu se învaţă fără astfel de activităţi: să ne acceptăm şi să ne ajutăm aproapele aşa cum putem!

Coordonator S.N.A.C. – Gr.Şc. „Constantin Brâncuşi” Psih. Claudia Rosin

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Timi, 17 octombrie 2011
Si cu aceasta ocazie multumin domanei Claudia Rosin ca ne-a dat sansa sau mai bine zis ocazia sa cunoastem si sa colaboram si cu altfel de copii care au diferite probleme!!
Pustianu Mirela, 17 octombrie 2011
Ma bucur ca am fost aleasa pentru a ajuta astfel de copii desi au problema totii sunt niste copilasi dragalasii si desteptii.
Timi, 17 octombrie 2011
A fost ceva inedit sa lucram cu copiii:) ne-am simtit de minune si neau ajutat si copii foarte mult !! sunt foarte dragalasi chiar daca au probleme si ne-a facut placere sa lucram cu ei:)!!
John, 17 octombrie 2011
Felicitari !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.