EDUCATIE 28 septembrie 2023

Noi oportunități Erasmus+ pentru Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”

de Covasna Media | 1463 vizualizări

Începutul de an școlar 2023-2024 aduce două vești nemaipomenite pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, și anume câștigarea a două proiecte cu finanțare europeană prin programul Erasmus+ în domeniul educației școlare, sub coordonarea doamnelor profesoare Daniela Hosu și Adela-Anca Stroie.

Este vorba despre un parteneriat de cooperare pentru inovare și schimb de bune practici KA220 cu acronimul SAFE (Sustainable Alternative Future Essentials), aprobat ca partener al Școlii Sursik Skola din Bennäs, Finlanda, alături de alte 3 școli de prestigiu din Malta, Italia și Grecia, plus o organizație non-guvenamentală din Skopje, Macedonia. Obiectivul principal al acestui parteneriat este conștientizarea și promovarea unor sisteme alimentare mai respectuoase față de mediu, mai reziliente, mai sănătoase și mai echitabile. În vederea realizării acestui obiectiv, ne propunem o serie de activități interesante și de actualitate cum ar fi crearea unei aplicații digitale cu rețete și sfaturi pentru sănătate, caiete de lucru pentru elevii de la ciclul primar cu exerciții și aplicații pe tematica proiectului, workshop-uri interactive, campanii de promovare și informare pe rețelele de socializare, etc. Toate acestea, și nu numai, vor lua forma unei campanii de informare și promovare de mare anvergură, la nivel european, cu un scop bine definit, acela de a produce o schimbare în traiectoria actuală a societății de consum către protecția biodiversității și reducerea risipei alimentare.

Al doilea proiect câștigat este un parteneriat școlar la scară mică - KA210, cu numele de „Green side up!”, aprobat ca partener al școlii Zespół Szkolno-Przedszkolny w Pawłowicach din Polonia, alături de alte 2 școli remarcabile din Izmir, Turcia și Skopje, Macedonia. Tematica acestui parteneriat vine ca răspuns la una din nevoile noastre instituționale identificate, mai precis tratarea diferențiată și abordarea unor metode inovative  de predare la copiii cu cerințe educaționale speciale prin contextualizarea învățării în domeniul ecologiei, sportului, terapiei prin artă, muzică și mișcare, etc. Fiind doar cu mobilități de profesori, acest proiect își propune un schimb de bune practici la nivel transnațional în vederea dezvoltării competențelor profesionale și asigurarea unui climat educativ incluziv și atractiv pentru toți elevii noștri prin atingerea dezideratului de unitate în diversitate. Așteptăm cu nerăbdare semnarea contractului de parteneriat în decursul lunii octombrie pentru a da startul activităților.

Concluzia? Suntem mândri că facem parte din familia Erasmus+ și avem oportunitatea de descoperi orizonturi noi împreună! Din experiențele anterioare am învățat să îmbrățișăm lucrurile care ne deosebesc și să ne îndreptăm împreună către o cultură europeană, avangardistă dar totuși bine ancorată în rădăcinile istoriei. Și… mai înainte de toate, am învățat să credem într-o lume mai bună, plină de posibilități!

Oare ce lucruri uimitoare vom descoperi cu SAFE și GREEN SIDE UP?

Prof. Daniela Hosu

P.S. Povestea continuă...Vă ținem la curent!

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.