EDUCATIE 24 septembrie 2018

Mișcare și bună dispoziție la „Ziua Mobilității”

de Covasna Media | 832 vizualizări

Demonstrație, informare, prezentare, concurs  – acestea au fost cuvintele care au definit evenimentul desfășurat sâmbătă în zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe. Cei pasionați de mișcare au luat parte la zeci de activități interesante, dedicate tuturor vârstelor. Aflată la prima ediție,  „Ziua Mobilității” a avut ca scop principal promovarea siguranței rutiere.

Corturile tematice cu prezentări și evenimente au fost baza întregului program de sâmbătă: atelier puzzle, învățarea sau exersarea regulilor și indicatorilor de circulație, reglarea bicicletei și repararea micilor probleme, concurs cea mai bine echipată bicicletă, prim ajutor, traversarea unui traseu de îndemânare și diverse programe pentru copii.

La prima oră, instructorul de fitness Tompa Eszter a efectuat o încălzire care i-a energizat și binedispus pe cei care au răspuns afirmativ provocării lansate de aceasta.

Emoțiile au fost vizibile și pe fețele micilor curioși care au cercetat fiecare autospecială prezentată de ISU Covasna - autospeciale de stingere, de descarcerare, ambulanţa SMURD.

Nero și Amo – îndrăgiții reprezentanți ai Poliției Canine au efectuat un exercițiu demonstrativ prin care și-au pus în valoare aptitudinile de dresaj. Unul dintre câinii aflaţi în custodia poliţiei a efectuat un exercițiu de depistarea a tutunului. După sute de ore de antrenamente, câinele a ajuns la o performanţă care a stârnit aplauzele publicului.

În centrul atenției  a fost și demonstrația secțiilor de shotokan și jiu-jitsu din cadrul Clubului Sportiv „Showtime”.

A fost un spectacol care pe cei mici i-a cucerit. Ascultam câțiva prichindei care doreau atunci să urce pe saltele, iar părinți încercau sa îi liniștească - nu acum, te voi duce la sală și acolo vei învăța”, a declarat o participantă la acțiune, Simona Șchiopu.

Demonstrația a fost un prilej bun pentru cei aproape 40 de copii pentru a-și demonstra abilitățile de disciplină și autocontrol.

 „Demonstrația de sâmbătă le-a creat bucurie copiilor - și celor mici și celor mai mari. S-au simțit bine și am fost apreciați ca și club. Copiii au fost lăudați pentru disciplina care s-a arătat în demonstrația respectivă. Cred că după astfel de evenimente există un interes mai mare pentru ceea ce facem. Astfel de evenimente ne ajută să ieșim și să promovăm sportul, atât ca mișcare cât și ca disciplină. Demonstrațiile îi ajută mult pe copii din punct de vedere moral. Le mai dă câte un plus de energie. Cei interesați se pot înscrie la secțiile de jiu-jitsu și shotokan în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18:00 la Dojo Showtime de pe Grigore Bălan nr. 31 (fostul restaurant Consic)”, a spus instructorul la secția de shotokan Cornel Duculeț.

Una dintre participantele la demonstrație, Popa Denisa Ștefania ne-a spus că practică artele marțiale de opt ani, iar pentru acest eveniment, echipa ei s-a pregătit temeinic.

În ultima lună, aproape oră de oră am repetat. Am încercat să facem tot posibilul să iasă cât mai bine demonstrația. Sperăm să vină cât mai mulți copii”, ne-a spus sportiva.

O altă prezentare care a stârnit curiozitatea publicului a fost efectuarea unui exercițiu care a constat în simularea unui accident de bicicletă soldat cu fracturi, efectuat de Serviciul Salvamont Covasna.

 „Un interes în rândul celor mici a fost demonstrația celor de la Salvamont Covasna. Matei dorea să afle tot ce făceau acolo tinerii de la Salvamont,” ne-a spus o mămică ce a luat parte la eveniment.

Ziua Mobilității s-a încheiat cu Marșuri ale Cicliștilor, separat pentru copii și adulți, acțiune coordonată de asociația Sepsi Bike.

Evenimentul a fost coordonat de Asociația „Turulmadár”, alături de Inspectoratul de Poliție al Județului Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, Serviciul Public Salvamont Covasna, Crucea Roșie filiala Covasna, Asociația Sepsi Bike, dar și alți parteneri.

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.