EDUCATIE 14 mai 2013

Ministrul Educaţiei va propune ca simulările pentru bacalaureat să fie introduse și la clasa a XI-a

de Covasna Media | 778 vizualizări

 „Având în vedere experiența simulărilor pentru bacalaureat din acest an, dar și rezultatele nesatisfăcătoare înregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuți, voi propune ca, din 2014, simulările să fie introduse și la clasa a XI-a”, a transmis ministrul Educației, Remus Pricopie, pe contul de Facebook.

Ministrul Educației a transmis luni, pe contul de Facebook, faptul că va face propunerea pentru introducerea din 2014, a simulărilor și la clasa a XI-a, nu numai la clasa a XII-a și că, în acest sens, va lansa foarte curând în dezbatere publică noul mod de examinare.

Simulările vor avea loc atât la clasa a XII-a, în luna martie, cât și la clasa a XI-a, în luna mai. Practic, elevii care vor susține examenul de bacalaureat în 2015 vor trece prin două etape de simulări. În acest fel, se pot lua din timp măsuri pentru corectarea deficiențelor. În plus, elevii se vor obișnui cu rigorile examenului și se vor mobiliza ceva mai devreme”, a motivat ministrul.

Potrivit lui Remus Pricopie, simulările vor fi organizate după un model centralizat, exact în aceleași condiții în care se dau și examenele. „Astfel, putem avea o analiză mai bună a datelor, elevii vor fi 100 la sută într-o situație de examen, iar evaluarea va fi unitară, la nivel național, nu fragmentată pe fiecare județ”, a conchis ministrul.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.