EDUCATIE 18 mai 2012

Ministerul Educaţiei a decis: menţine camerele de supraveghere la BAC

de Covasna Media | 476 vizualizări

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că susţine menţinerea sistemului de supraveghere cu camere video la Bacalaureat şi testele naţionale. Asta în ciuda existenţei unor divergenţe pe această temă în PSD, unde fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a susţinut că acest sistem este o jignire adusă profesorilor, deoarece îi face să pară inutili sau incapabili să supravegheze elevii.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, vineri, cu conducerea Ministerului Educaţiei pentru a se asigura că pregătirile pentru începerea primei sesiuni de Bacalaureat sunt finalizate. A reieşit însă că mai sunt de pus la punct destule detalii importante pentru desfăşurarea examenelor, între care achiziţionarea softurilor pentru Bacalaureat şi dotarea cu camere de supraveghere a tuturor sălilor în care se vor susţine examene.

"Mă interesează foarte tare şi trebuie ca sistemul de supraveghere cu camere video să fie păstrat şi întărit. Sunt foarte hotărât să dau tot sprijinul pentru combaterea oricărei tentative de fraudă. Nimeni nu trebuie să obţină rezultate altfel decât pe munca sa", a spublinait premierul.

Victor Ponta a precizat că 30 de milioane de lei au fost deblocate din fondul de rezervă al Guvernului pentru a intra în bugetul Ministerului Educaţiei şi a promis că nu se va mai întâmpla să se ia bani de la învăţământ.

Referitor la problemele rezolvate şi la cele care persistă înaintea examenului de Bacalaureat, Victor Ponta a spus: "subiectele au fost confirmate, sunt stabilite, acum rămâne problema softului. Până în prezent nu s-a început procedura de achiziţie, probabil că asta s-a şi dorit. Conducerea ministerului este obligată să negocieze direct pentru softuri, deoarece nu au fost încheiate contractele".

Ponta a precizat că achiziţionarea celor cinci softuri necesare pentru Bacalaureat va costa în jur de 280.000 de euro. "Nu pot decât să constat cu mare nemulţumire că nimeni nu s-a preocupat din timp de aceste lucruri, deşi se ştia foarte clar că vin testele naţionale, că vine Bacalaureatul. La aceste întrebări vor răspunde însă cei care au condus până acum ministerul", a menţionat primul ministru.

Referitor la starea sistemului de supraveghere din şcoli şi licee înaintea examenelor, premierul a spus: "S-a raportat de către autorităţile locale că există peste tot această capacitate de supraveghere. Am cerut însă să se verifice rapid sistemul, să nu avem surprize, să constatăm că de fapt aceste facilităţi au probleme. La testele naţionale sunt 6.400 de săli care vor trebui să fie asigurate cu acelaţi sistem de supraveghere eficient. Conform legii, din ce ştiu, obligaţia să se ocupe de aceste dotări revine autorităţilor locale, dar din păcate există întârzieri, lipsă de resurse, iar împreună cu ministrul de Finanţe Florin Georgescu ne-am angajat să rezolvăm problema rapid".

Victor Ponta a precizat că preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat va fi proaspăt numitul secretar de stat Stelian Fedorca.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.