EDUCATIE 20 februarie 2020

Micuții din județ vor învăța despre stilul sănătos de viață

de Daniela Luca | 2553 vizualizări

Învățătoarele și educatoarele sunt așteptate să se înscrie la sesiunea de formare 

Modul sănătos de viață se deprinde încă de la o vârstă fragedă. Acesta este principiul urmat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna din cadrul Agenției Naționale Antidrog care va derula în perioada 4 - 5 martie sesiunea de formare a cadrelor didactice din județ, în scopul implementării Proiectului Național „Cum să creștem sănătoși”. Activitățile sunt dedicate copiilor din grupa mare și din clasa pregătitoare. 

Proiectului Național „Cum să creștem sănătoși” își propune formarea unor deprinderi sănătoase în rândul copiilor de vârstă preșcolară (grupa mare) și școlară mică (clasa pregătitoare) și pune accent pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos -  alimentație, igienă, mișcare, pe comportamentele sănătoase - fără fum de țigară, alcool și medicamente fără prescripție medicală, precum și pe modalitățile adecvate de rezolvare a conflictelor fără violență. 

Invitația către grădinițele și școlile din județ, publicată pe pagina IȘJ Covasna, arată că micuții vor învăța prin joc și activități practice - desenat, decupat, scenete, despre comportamentele care îi ajută să se dezvolte sănătos și cum să se ferească de comportamentele periculoase.

Totodată, în sprijinul implementării Proiectului Național „Cum să creștem sănătoși”, CPECA Covasna va pune la dispoziția cadrelor didactice formate materialul „Caietul elevului”, într-un număr de exemplare corespunzător numărului de elevi din fiecare clasă beneficiară, atât în limba română, cât și în limba maghiară. 

Înscrierea cadrelor didactice din grupa mare și clasa pregătitoare la sesiunea de formare se poate efectua online, prin transmiterea unui email către CPECA Covasna la adresa de email cpeca.covasna@ana.gov.ro.

Sesiunea de formare se va desfășura în perioada 4 – 5 martie, începând cu orele 12:00, la sediul Camerei de Conturi Sfântu Gheorghe din Str. 1 Decembrie 1918, Nr.13. Aceasta va fi susținută de către comisarul de poliție Alina Grigore— formator autorizat ANC și Coordonator CPECA Covasna Liliana Lazea. 

Informații suplimentare despre proiect se găsesc pe pagina isj.educv.ro. 

Programul s-a bucurat de succes și în 2018 când 50 de profesori au transmis cunoștințele acumulate în cadrul sesiunilor de formare unui număr de 2.000 de copiii din județ. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.