EDUCATIE 1 iulie 2019

Medie mai mică la Evaluarea Națională, după contestații

de Iulia Drăghici - Taraș | 1115 vizualizări

Rezultatele finale arată că doar 67.97% dintre elevii covăsneni au luat note peste 5 

Dacă rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională arătau că 68,10% dintre elevii covăsneni de clasa a VIII-a care au susținut examenul au luat note peste 5, după contestații, rezultatele finale afișate sâmbătă au scăzut puțin media, la 67,97%. 

Potrivit rezultatelor finale, 1059 de elevi au avut medii peste 5 la Evaluare, față de 1061, cât au arătat rezultatele inițiale. 

Rezultatele inițiale la Evaluarea Națională, afișate miercurea trecută, au înregistrat 197 de contestații din județul Covasna. Cele mai multe, 92, au fost pentru notele de la Limba română. La Matematică au fost 64 de contestații, iar pentru Limba maghiară s-au înregistrat 41.  

Inspectoratul Școlar Județean Covasna informează și că lucrările au fost corectate la Târgu Mureș. 

În județul Covasna, cea mai mare medie, conform rezultatelor finale a fost 9,80, obținută de Lorena Ana Bota de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. În clasament urmează alte două medii de 9,75, obținute de elevele Miruna Cornelia Ștefan de la CNMV și Anita Beatrix Ambrus de la Școala „Avram Iancu” din Covasna. 

În top 5 au mai intrat Denisa Andrea Slăniceanu, de la Școala Generală „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului, cu media 9,65 și Răzvan Alexandru Ionescu, de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, cu media 9,57.

De remarcat este că în județul Covasna niciun elev nu a obținut media generală 10. În schimb, la matematică au fost trei note de 10. Totodată, doar 46 de candidați la examen au avut rezultate între 9,00 și 9,99. Cei mai mulți dintre elevi au avut note între 6,00 și 6,99.

La examenul de Evaluare Națională au fost înscriși 1.652 de elevi din județul Covasna, dar dintre aceștia s-au prezentat 1.558, absenți fiind în total 94. 

Rezultatul Evaluării Naționale 2019 este similar cu cel de anul trecut, dar, spun reprezentanții IȘJ Covasna, există o creștere importantă, în sensul că la examen au participat cu aproape 100 de elevi mai mulți decât în 2018.

Acum, elevii de clasa a VIII-a trebuie să se înscrie la licee sau școli profesionale. Media generală de admitere se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.