EDUCATIE 5 iulie 2023

Mai multe contestații la Bacalaureat decât anul trecut

de Daniela Luca | 663 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna informează că au fost depuse 428 de contestații după afișarea rezultatelor inițiale la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie – iulie. Cele mai multe, adică aproape 60%, au fost la Limba Română, 245.

Au fost alte 55 de contestații depuse la Proba c) (Matematică – Istorie), 72, pentru proba la alegere și alte 56, pentru Limba Maghiară.

Față de anul trecut, se înregistrează mai multe contestații. Atunci au fost 383, cele mai multe tot la Limba Română. 

Luni s-au afișat rezultatele inițiale după examenul de bacalaureat. Rata de promovare în Covasna a înregistrat un declin față de anul trecut, situându-se la 65,43% (71,2% în promoția curentă), în timp ce, la nivel național, aceasta a fost de 72,8%. În județ, nu există nicio medie de 10 anul acesta.

Cea mai mare medie a fost obținută de un elev de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna – 9,93. Câte o medie de 9,7 a fost obținută de elevii de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe și de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului. De la același liceu un absolvent a luat 9,65.

Rezolvarea contestațiilor, care au putut fi depuse în cursul zilei de luni, va avea loc între 4 și 6 iulie, iar afișarea rezultatelor finale se va face vineri, pe 7 iulie.

Anul trecut, județul Covasna a înregistrat în sesiunea de vară o promovabilitate a examenului național de bacalaureat de 72,5%, cu 3,2 procente mai mare decât rezultatele inițiale prezentate înainte de contestații. A fost cea mai mare rată de reușită din 2015 încoace.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.