EDUCATIE 10 octombrie 2012

Mădălin Guruianu (PNL) propune instituirea unor burse de excelenţă pentru profesori

de Agerpres | 649 vizualizări

Consilierul local Mădălin Guruianu (PNL) propune Consiliului Local Sfântu Gheorghe instituirea burselor de excelenţă pentru profesori.

Acesta a depus marţi un proiect de hotărâre prin care propune ca începând de anul viitor cei mai merituoşi dascăli din Sfântu Gheorghe să fie recompensaţi financiar pentru implicarea şi performanţele muncii lor.

Mădălin Guruianu consideră că aceste burse sunt importante nu atât pentru valoarea lor în bani, cât pentru încărcătura simbolică, reprezentând în fapt o recunoaştere a meritelor dascălilor care îşi încurajează elevii să exceleze. Proiectul de hotărâre, care urmează să fie supus dezbaterii în următoarea şedinţă, prevede ca anual Consiliul local Sfântu Gheorghe să acorde câte cinci burse de excelenţă pentru profesori, în valoare de 3.000 de lei fiecare.

Guruianu a menţionat că ideea de a propune aceste burse i-a venit după ce una dintre fostele eleve ale Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, Ştefania Ursică, a fost medaliată cu aur la Olimpiada Internaţională de Geografie din acest an, iar un merit deosebit la obţinerea acestei performanţe l-a avut profesorul ei, Ion Răduţă.

Mădălin Guruianu a fost cel care în anul 2009 a convins Consiliul Local Sfântu Gheorghe să instituie bursele de excelenţă pentru elevi, după ce unul dintre absolvenţii Colegiului „Székely Mikó”, Szerző Péter, a obţinut aur la Olimpiada internaţională de Fizică din Mexic.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.