EDUCATIE 19 martie 2021

Luni începe simularea Bacalaureatului pentru peste 1.000 de elevi covăsneni

de Daniela Luca | 1673 vizualizări

Viitorii absolvenți vor susține probele în sălile de clasă, indiferent de scenariu 

Ministerul Educației Naționale organizează, în perioada 22-25 martie 2021, la nivel național, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. În județul Covasna sunt așteptați să se prezinte la probe 1.053 de elevi din clasa a XII-a și 151 de elevi din clasele a XIII-a seral și frecvență redusă. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna informează că viitorii absolvenți vor susține probele în sălile de clasă, indiferent de scenariul în care se află unitatea de învățământ. 

Elevii vor susține luni examenul la limba și literatura română. Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc marți, iar miercuri - proba la alegere a profilului și specializării. Examenul la limba și literatura maternă se va susține joi, pe 25 martie. 

„În județul Covasna vor susține simularea examenului de bacalaureat 1.053 de elevi din clasa a XII-a (317 elevi de la secția română, 736 de la secția maghiară), respectiv 151 de elevi din clasele a XIII-a seral și frecvență redusă (51 elevi de la secția română, 100 elevi de la secția maghiară). Astfel, elevii a 52 de clase terminale din județ sunt așteptați la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat, 44 clase în care sunt cuprinși elevi de clasa a XII-a, respectiv 8 clase în care sunt cuprinși elevi de la învățământul seral și frecvență redusă”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Inspectoratul Școlar Județean Covasna. 

Sursa citată precizează că probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în sala de clasă este permis până la ora 8:30. Din momentul în care vor fi distribuite subiectele, candidații vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva. 

„Elevii care participă la simulare vor susține probele scrise în școala  din care fac parte. Rezultatele obținute de elevi sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, se mai arată în comunicat. 

Notele obținute la simularea națională pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui. 

IȘJ Covasna informează că simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat se va desfășura în sălile de clasă, cu respectarea tuturor măsurilor obligatorii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, indiferent de scenariul în care se află unitatea de învățământ în care funcționează clasele a XII-a sau a XIII-a. 

Sursa foto: g4media.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.