EDUCATIE 26 iulie 2013

La Tabăra Multiculturală ECOU II, copiii români și maghiari s-au distrat bine împreună! [FOTO]

de Covasna Media | 741 vizualizări

Tocmai s-a încheiat a doua ediție a Taberelor Multiculturale ECOU, care a avut loc de luni până joi și la care au luat parte 12 copii din clasele primare, maghiari și români de la Școala „Ady Endre” de la Gară din Sfântu Gheorghe. Împreună au avut mai multe activități comune în stațiunea Şugaş Băi, mulțumită participării cadrelor didactice specializate Gajdo Eszter și Maria Băilă, apoi au vizitat Muzeul Naţional al Carpaților Răsăriteni și Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe – mulțumim pentru ghidajele atente și pe gustul copiilor, plus recent amenajatul Ștrand din municipiu, unde am petrecut ore bune în bazinele cu apă încălzită și pe tobogane. Mulțumim pentru implicare și ajutor voluntarilor Mădălina Constantin și Csongor, Andreea Băcilă și Gabi Suciu, plus președintelui Asociației de Tineret Ecou, Alexandru Ujvarosi.

În lunile de vară ale acestui an, Asociația de Tineret ECOU și-a propus să organizeze tabere de vară la Șugaș Băi, pentru serii de câte 10-15 copii, români și maghiari din clasele primare și gimnaziale din Sfântu Gheorghe și din județul Covasna. Taberele Multiculturale ECOU din vara lui 2013 vor dura câte 4 zile fiecare și în prețul de 90 lei / copil este inclusă cazarea și masa pentru perioada respectivă, plus programe deosebite de învățare prin joc și joacă, dar și de cunoaștere reciprocă. Cadre didactice specializate, dar și voluntari ai Asociației de Tineret ECOU se vor ocupa de bunul mers al activităților, pentru ca experiența copiilor să fie una memorabilă și cu efecte pe termen lung.

Episodul pilot a fost la sfârșitul lunii iunie, când 13 copii merituoși de gimnaziu, români, romi și maghiari din Hăghig au participat la Tabăra Multiculturală ECOU I de la Șugaș Băi.

Cu speranța că programele noastre de susținere și promovare a multiculturalității și interculturalității dau și vor da din ce în ce mai multe roade, vă invităm să aplicați cu încredere la Taberele Multiculturale ECOU Șugaș Băi prin trimiterea unui mail la tineret.ecou@yahoo.com sau guruianu@gmail.com.

Mădălin Guruianu,

Coordonator Program „Tabere Multiculturale ECOU la Șugaș Băi” 

Tabara Ecou iulie 2013 - 4Tabara Ecou iulie 2013 - 3Tabara Ecou iulie 2013 - 2

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.