EDUCATIE 23 ianuarie 2013

Învățătorii și educatorii sunt așteptați la curs

de Covasna Media | 636 vizualizări

Pentru ultima etapă a programului BACOV-ia se mai aşteaptă înscrierea a 265 de persoane din învăţământul primar.

Învățătorii și educatorii sunt așteptați la cursDirectorul Casei Cadrului Didactic „Csuták Vilmos”, Botos Erika, a declarat ieri că a fost prelungit termenul pentru înscrierile la cursurile BACOV-ia, destinate învăţătorilor, program ce oferă 90 de credite profesionale transferabile.

La cursul de perfecţionare „Profesionalizarea carierei didactice – noi competenţe pentru actori ai schimbărilor în educaţie în judeţul Bacău şi Covasna” s-au înscris 185 de învăţători, dar pentru derularea celei de a treia, şi totodată a ultimei etape a programului se mai aşteaptă înscrierea a 265 de persoane din învăţământul primar.

Cursul este compus din 280 de ore teorie şi practică, face parte dintr-un program finanţat prin POSDRU şi este compus din 3 module: dezvoltarea competenţelor IT, Curriculum centrat pe competenţe şi managementul instruirii.

Cursuri gratuite, aproape de casă

Aplicaţiile practice se vor derula la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului în grupuri mici, atât în limba maghiară, cât şi în limba română.

„Cursul nu necesită contribuţie financiară din partea participanţilor, în plus cadrele didactice pot participa la activităţi în centrele care sunt aproape de localitatea de domiciliu” – spune Botos Erika.

Anul trecut s-a derulat programul de formare pentru 325 de educatoare, iar în februarie se încheie formarea a 525 de profesori. Învăţătorii sunt aşteptaţi la Casa Corpului Didactic cu dosarele de înscriere până la data de 10 februarie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.