EDUCATIE 18 februarie 2013

Introducerea mai multor ore de sport în învățământul primar, susținută de Consiliul Național al Elevilor

de Covasna Media | 516 vizualizări

elevi scoala educatie fizica sport

Consiliul Național al Elevilor, for consultativ al Ministerului Educației, susține suplimentarea orelor de sport pentru elevii din ciclul primar, menționând că sunt necesare investiții serioase în sălile de sport ale școlilor pentru ca aceste ore să se desfășoare în condiții optime.

Introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară, propusă printre modificările aduse Planului cadru pentru învăţământul primar, este o măsură necesară, în condiţiile în care a crescut numărul de copii supraponderali, anunță Consiliul printr-un comunicat remis Mediafax.

Potrivit statisticilor, România ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, au precizat reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

"Mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creştere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din unităţile de învăţământ", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron, citată în comunicatul de presă.

Liderii elevilor atrag însă atenţia că unităţile de învăţământ trebuie să deţină baze sportive dotate corespunzător şi spaţii exterioare în perimetrul şcolii pentru ca elevii să facă mişcare în aer liber.

Ei propun ca soluţie în acest sens atragerea unor surse financiare extrabugetare, care să fie accesate de către unităţile de învăţământ.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.