EDUCATIE 22 noiembrie 2010

Întâlnire de suflet

de Covasna Media | 933 vizualizări
La iniţiativa directoarei adjuncte a Şcolii „Varadi Jozsef” din Sfântu-Gheorghe în perioada 1990 – 2000, Liliana Pandele, zilele trecute a fost reluată activitatea „Clubului veşnic tinerilor pensionari”, cum – pe bună dreptate – se consideră cadrele didactice pensionate de la această Şcoală. Într-o ambianţă plăcută, cu elemente de decor autumnal, inspirat alese de organizatoare, foşti şi actuali dascăli ai şcolii au depănat

La iniţiativa directoarei adjuncte a Şcolii „Varadi Jozsef” din Sfântu-Gheorghe în perioada 1990 – 2000, Liliana Pandele, zilele trecute a fost reluată activitatea „Clubului veşnic tinerilor pensionari”, cum – pe bună dreptate – se consideră cadrele didactice pensionate de la această Şcoală.

Într-o ambianţă plăcută, cu elemente de decor autumnal, inspirat alese de organizatoare, foşti şi actuali dascăli ai şcolii au depănat amintiri, şi-au făcut cunoscute realizările personale şi profesionale, au pus întrebări şi au primit răspunsuri, s-au bucurat câteva ore de revederea unor colegi dragi, alături de care – cu dăruire şi profesionalism - au instruit şi educat generaţii de copii.

Pe noi, cei care încă mai suntem în „sistem”, ne-a impresionat deschiderea pe care foştii noştri colegi au manifestat-o pentru această acţiune.

Chiar dacă pensionarea s-a produs în urmă cu mai mulţi ani, toţi au intrat în sala profesorală cu aceeaşi dragoste care i-a animat în întreaga carieră didactică. De altfel, după cum mărturiseau, „ceva” din sufletul lor nobil a rămas în această şcoală, pe care o consideră şi acum a doua lor casă.

Le suntem recunoscători pentru modelele de viaţă pe care ni le-au oferit, pentru momentele minunate pe care le-am trăit împreună, pentru sprijinul pe care l-am primit

atunci când am avut nevoie. Aşadar, primiţi respectul şi admiraţia noastră, DOAMNELOR Raveca Bejan, Benedecsik Julianna, Bibó Viola, Vajna Ildikó – învăţătoare, Szakács Gabriella şi Carmen Vlad – profesoare de limba şi literatura română, Sylveszter Teodora – profesoară de limba şi literatura maghiară, Nagy Judit şi Liliana Pandele – profesoare de fizică-chimie, Éva Buzatu – profesoară de biologie!

Vă aşteptăm cu aceeaşi căldură şi dragoste în casa noastră comună, ŞCOALA, pentru a ne încărca sufletele cu ceea ce am numit mereu cu mândrie - spiritul Váradi.

prof. Újvárosi-Brezeanu Marinela

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Monika, 22 noiembrie 2010
Sunt mandra ca am fost eleva acestei scoli si am avut acesti minunati profesori.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.