EDUCATIE 10 septembrie 2021

Instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe se pregătesc pentru începerea noului an școlar

de Covasna Media | 1271 vizualizări

Au loc lucrări de renovare și de izolare termică la mai multe instituții de învățământ din oraș

Grădinița cu program prelungit „Kőrösi Csoma Sándor” este în curs de extindere și de renovare. Se schimbă instalația electrică, se reamenajează interiorul clădirii, dar au loc și lucrări de izolare termică, de modernizare a sistemului de încălzire și vor fi înlocuite și ferestrele.

La Grădinița cu program prelungit Gulliver urmează să fie începute lucrările de izolare termică a clădirii și cele de refacere a structurii acoperișului.

În acest an vor începe și lucrările de demolare a clădirii grădiniței Orbáni Balázs, urmate de construirea unei noi clădiri. Numărul grădinițelor din orașul Sfântu Gheorghe va crește în viitor cu încă două unități noi. O grădiniță nouă urmează să fie construită la Câmpul Frumos, iar o a doua în cartierul Őrkő.

La Liceul Tehnologic Economic şi Administrativ „Berde Áron”, curtea este în curs de renovare, iar terenurile de sport din curte urmează să fie refăcute.

La Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, fosta clădire a piscinei - neterminate va fi transformată într-o unitate multifuncțională.

A fost finalizată izolarea termică exterioară a Liceului de Arte „Plugor Sándor”, iar la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” sunt în curs de renovare și de izolare termică sala de festivități și internatul. Pe durata lucrărilor, elevii care urmau să locuiască în internat vor fi cazați în Hotelul Consic.

La Colegiul Naţional „Székely Mikó”, întregul complex de clădiri va fi renovat, ferestrele vor fi înlocuite, acoperișul va fi reparat, iar pereții și fațadele exterioare vor fi vopsite, sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier nou, iar coridoarele și toaletele vor fi renovate. În prezent, sunt în desfășurare lucrări la clădirea de lângă Parcul Elisabeta, acestea urmând să fie finalizate până în primăvara anului viitor.

(Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.