EDUCATIE 1 aprilie 2013

Începe a treia ediție a concursului Economy Works

de Covasna Media | 763 vizualizări

Economy Works

Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) organizează, pentru al treilea an consecutiv, concursul național Economy Works. Concursul se adresează elevilor de liceu pasionați de economie, care își pot folosi cunoștințele pentru a câștiga premii în bani, excursii la școli de vară în Germania și Statele Unite, dar și o bursă integrală de studiu în cadrul Universității Româno-Americană.

Economy Works este un concurs destinat elevilor de liceu și face parte dintr-o campanie de e-learning menită să prezintă elevilor noţiuni de bază de economie şi economie politică și  să-i ajute să înţeleagă mai bine mecanismele unei pieţe şi societăţi libere. În cadrul acestui proiect a început dezvoltarea unei baze cuprinzătoare de texte, videoclipuri, benzi desenate şi materiale audio care tratează subiecte economice diverse.

Peste 400 de elevi au participat la edițiile anterioare ale concursului Economy Work, iar organizatorii anticipează un număr mare de concurenți și pentru acest an.

Concursul se va desfășura în perioada 1 aprilie – 26 mai 2013. Valoarea totală a premiilor pentru această ediție se ridică la peste 3000 de euro.

”SoLib a reușit ca prin acest concurs să creeze o reţea, care să reunească elevi din întreaga ţară, ce au posibilitatea de a învăța lucruri noi în timp ce concurează pentru premii atractive. Din experiența edițiilor anterioare, am observat că Economy Works reușește să le completeze elevilor cunoștinţele de economie oferite de învăţământul formal și să le dezvolte spiritul critic, stârnindu-le în același timp interesul pentru metode alternative de învățare”, a declarat Ștefan Belloiu, managerul de proiect al Economy Works și membru SoLib.

Ediția din 2013 a concursului Economy Works este organizată de SoLib și Centrul de Economie Politică și Afaceri ”Murray Rothbard”. Partenerii principali ai concursului sunt Universitatea Romanâno-Americană, Foundation for Economic Education și Institute for Economic Studies Europe.

Elevii care doresc să participe la concurs se pot înscrie pe siteul www.economyworks.ro.

Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) este o organizație înființată în 2010, fără afiliere politică, a cărei misiune este promovarea principiilor libertății și ale proprietății private. Pentru atingerea acestui scop, SoLib desfăşoară proiecte academice adresate tinerilor, inclusiv cursuri şi seminarii, conferinţe şi dezbateri pe teme economice. De asemenea, SoLib derulează campanii de informare privind importanţa principiilor economice liberale.

Teme articol: concurs Economy Works
Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.