EDUCATIE 9 aprilie 2013

În faţa drogurilor NU suntem diferiţi!

de Covasna Media | 1558 vizualizări

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna, Şcoala Gimnazială din Vâlcele şi cu sprijinul financiar al Asociaţiei Sportive Atletico STEAUA Întorsura Buzăului, a marcat în data de 4 aprilie – Ziua de prevenire a consumului de droguri.

În cadrul evenimentului, la Şcoala Gimnazială din Vâlcele s-au organizat activităţi interactive de informare privind efectele şi riscurile consumului de tutun, alcool şi droguri, precum şi activităţi de formare a abilităţilor de comunicare, toate sub sloganul „În faţa drogurilor NU suntem diferiţi!”, un mesaj atât de nondiscriminare şi nonetichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor şi a gradului ridicat de propagare a fenomenului consumului de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor.

Printre activităţile la care au participat cei aproximativ 30 de elevi de gimnaziu beneficiari, s-au numărat Jocul „Adevărat/Fals” (despre tutun, alcool şi droguri), Atelierele de lucru „Masca antidrog” şi „Bannerul: În faţa drogurilor NU suntem diferiţi!”, jocuri de echipă etc. Marşul „În faţa drogurilor NU suntem diferiţi!”, planificat de organizatori în această zi, nu s-a putut desfăşura datorită condiţiilor meteo nefavorabile. Cu toate acestea, impactul activităţilor asupra elevilor a fost unul pozitiv, în urma evaluării de impact 81% dintre beneficiari acordând calificativul foarte bine, iar 19% - calificativul satisfăcător. La finalul activităţilor, CPECA Covasna a distribuit tuturor elevilor şi profesorilor participanţi baloane personalizate.

Mulţumim pe această cale tuturor partenerilor, precum şi profesorilor George Moldovan, Szász Mária, György Cristina şi Gabriela Ungureanu pentru implicarea în organizarea evenimentului.

De altfel, pe parcursul întregului Program „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” (săptămâna 1-5 aprilie), CPECA Covasna s-a implicat şi a sprijinit activităţile de prevenire a consumului de droguri derulate la iniţiativa unităţilor şcolare din jud. Covasna, printre acestea numărându-se Gr. Şcolar „N. Bălcescu”, Liceul Teoretic „M. Eliade” (ambele din Înt. Buzăului), Liceul Tehn. Economic-Administrativ „Berde Áron” din Sf. Gheorghe, Şcoala Gimnazială din Vâlcele, Gr. Şc. „Baroti Szabo David” din Baraolt.

Coordonator CPECA Covasna,

Insp. spec. prev. crim Liliana Lazea

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.