EDUCATIE 10 iulie 2024

(GRAFIC) Rezultate finale: care e procentul elevilor covăsneni cu medii peste 5 la Evaluarea Națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 843 vizualizări

Peste 71% dintre elevii covăsneni care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au avut medii peste 5, potrivit rezultatelor finale, transmise marți de Inspectoratul Școlar. Procentul este similar cu cel afișat la rezultatele inițiale, înainte de contestații. Rămâne valabil și faptul că cei care au avut note de trecere la Limba și literatura română au fost sub 60%. 

Statisticile județene finale după examenul viitorilor liceeni arată că, în continuare, anul acesta nu au fost atinse medii de 10. Totuși, opt elevi au luat nota maximă la Limba și literatura maghiară și doi au luat 10 la Matematică. În raport mai vedem și că promovabilitatea la Maghiară a fost de peste 91%, în vreme ce la matematică puțin peste 63%. 

Raportat la procentul de dinainte de contestații, acesta nu s-a schimbat foarte mult, de la 71,53% elevi cu medie peste 5, la 71,79%. Trendul este similar cu cel de anul trecut (71,31%). 

În județul nostru au fost înregistrate 101 contestații, cele mai multe (49), la Limba Română. 

În ceea ce privește comparațiile cu mediile naționale, așa cum se remarcă și în graficul interactiv de mai jos, diferențe sunt la toate cele trei discipline. 

Cea mai mare este la Limba și literatura română. Doar 58% dintre elevii covăsneni au luat peste 5, în vreme ce la nivel național procentul a fost de aproape 78%. Ba mai mult, în vreme ce în țară peste 400 de elevi au luat 10 la această materie, în județul nostru nu a fost înregistrată nici o notă perfectă. 

Dacă la nivelul județului, media celor cu note sub 5 a fost de aproape 28,2%, la nivel național, a fost de 25,5%. 

La evaluarea națională de anul acesta au participat 1.528 de elevi din județul Covasna din cei 1.651 înscriși inițial. 

Rezultatele finale au fost afişate marţi, 9 iulie.

Mai multe detalii despre situația la nivel local AICI

Pentru statistici la nivel național, intră AICI

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.