EDUCATIE 5 iunie 2012

Grădiniţa întorsureană Prichindelul rămâne fără centru financiar

de Covasna Media | 515 vizualizări

Unitatea va trece în contabilitatea și administrarea Școlii Generale “Mihail Sadoveanu”.

Primăria Întorsura Buzăului a decis desființarea Centrului financiar al Grădiniței cu Program Prelungit Prichindelul din oraș, astfel că unitatea va trece în contabilitatea și administrarea Școlii Generale “Mihail Sadoveanu”.

Directoarea Grădiniței, Elena Stoica, a declarat că decizia luată de către primarul Leca Băncilă a fost contestată de către consilieri și de către conducerea grădiniței, mai ales în condițiile în care nu se justifică.

“În acest an, de la Grădinița Prichindelul pleacă la școală mai mulți copii decât în anii trecuți, ca urmare a noului sistem; astfel, dacă până acum plecau 30-35 de copii, acum vor pleca 100, cei de clasa I și cei pentru clasa pregătitoare zero. Cu toate acestea, la grădiniță vor fi 160-180 de copii în celelalte grupe, deci nu se justifică desființarea ca Centru financiar. Vreau să se înțeleagă clar – problema nu e legată de faptul că se desființează inclusiv funcția mea de director, căci aceste funcții sunt oricum trecătoare. Problema e de situația care ne așteaptă. Până în 2004 noi, ca grădiniță, tot așa fără centru financiar am funcționat și a fost deosebit de greu. La acea vreme, fostul primar Gheorghe Baciu ne-a transformat în Centru financiar și ne-a fost mult mai bine, deoarece ne-am putut administra știindu-ne exact nevoile, am știut cum să împărțim banii. Acum, Primăria spune că va fi mai bine cu centrul financiar la școală, că se va da finanțare per elev – dar nu cred asta, pentru că am experiența trecută”, a explicat Elena Stoica.

Potrivit acesteia, s-a ajuns până la Inspectoratul Școlar Județean, dar nu s-a mai putut face nimic, chiar dacă a fost vorba despre desființarea centrului financiar al singurei grădinițe cu program prelungit de secția română din județ, restul fiind mixte. Elena Stoica susține că dacă până acum prin gestionarea directă a banilor s-au realizat foarte multe la grădiniță, de acum încolo, în noua postură, viitorul investițiilor devine incert.

Pe 28 februarie, un incendiu puternic a izbucnit la Grădiniţa “Prichindelul” din Întorsura Buzăului, fiind provocat de câteva persoane fără adăpost, care își făceau veacul în podul imobilului, unde au aprins focul pentru a se încălzi. Pagubele incendiului s-au apropiat de suma de 100.000 de euro, iar zvonurile din oraş spun că Primăria s-ar face vinovată de acest incendiu pentru că nu a asigurat paza imobilului.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.