EDUCATIE 13 decembrie 2019

Grădinița „Benedek Elek” va fi reabilitată și extinsă

de Daniela Luca | 3134 vizualizări

Finanțarea provine de la guvernul maghiar și de la municipalitate 

Autoritățile locale anunță că, Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek”  din strada Oltului nr. 15 din reședința de județ fi reabilitată și extinsă. Cheltuielile vor fi acoperite de cei doi coproprietari ai imobilului, municipiul Sfântu Gheorghe și Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii municipiului Sfântu Gheorghe cu Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România și Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” în vederea reabilitării și extinderii grădiniței din strada Oltului nr. 19 a fost aprobat joi, 12 decembrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local. 

 „Am dori să reabilităm acest imobil împreună, mai ales datorită faptului că cealaltă clădire, alăturată acesteia, este o clădire pe care trebuie să o dăm înapoi, deci vom fi nevoiți să luăm de acolo cele două grupe. Acestea se află la parterul unui bloc și am dori să mutăm aceste grupe în strada Oltului nr.19. Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare a primit 50.000.000. de forinți de la guvernul maghiar pentru reabilitarea grădiniței. Cu o parte din această sumă au realizat planurile pe care ni le pun la dispoziție, iar pe restul îl vor pune și la costul reabilitării. Cealaltă parte va trebui să fie suportată de oraș care contribuie cu 449.487 de lei”, a precizat în cadrul ședinței viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

La Grădiniţa „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe sunt înscrişi circa 200 de copii, organizaţi în grupe cu program prelungit, atât la secția română, cât și la secţia maghiară. 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.