EDUCATIE 27 noiembrie 2017

(Update) FOTO/VIDEO CNMV Speaks, premieră cu succes la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2536 vizualizări

Consiliul Elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” a organizat joi prima ediție a conferințelor interactive numite „CNMV Speaks”

Trei vorbitori, din trei categorii de vârstă diferite, cu trei perspective foarte diferite asupra vieții și totuși, care se rezumă la același lucru: îndemnul către tineri să creadă în visele lor, să lupte pentru ele până la capăt și să-și caute propria fericire. Aceasta este esența primei ediții a conferinței „CNMV Speaks”, care a avut loc joi, 23 noiembrie, în sala de festivități a Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

La invitația și inițiativa Consiliului Elevilor, profesorul Romeo Negrea, studentul Ioan Ganea Junior și elevul Colegiului - Mihai Tordai au vorbit în fața celor prezenți, majoritatea elevi și profesori, despre „Drumul spre succes”, aceasta fiind și tema evenimentului organizat în premieră la instituția de învățământ.

„Vrei să afli povești ale unor persoane care au terminat același liceu ca și tine?”, „Ai nevoie de motivație?”, „Nu știi ce să faci după ce termin liceul?” sau „Ai nevoie de o persoană care să te ajute să îți descoperi drumul în viață?”. La aceste întrebări a dorit să ofere răspunsuri Consiliul Elevilor de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, când a pus la cale prima ediție a CNMV Speaks. Se pare că nu au fost singurii care au avut nevoie de aceste răspunsuri, dat fiind faptul că sala de festivități a fost plină joi de tineri interesați de poveștile celor trei vorbitori.

„Inițiativa a fost a membrilor Consiliului Elevilor. Am vrut să o punem în aplicare și în trei zile am organizat acest proiect. Vrem ca acest eveniment să devină o tradiție a Colegiului Național „Mihai Viteazul” și de ce nu, o tradiție a Consiliului Elevilor. Vrem să aducem și oameni mai cunoscuți și să avem o evoluție în acest eveniment. Să începem cu pași mici și să ajungem tot mai sus”, ne-a spus președintele Consiliului Elevilor, Denisa Benedict.

Aceasta  a mai ținut să sublinieze și că „proiectul s-a făcut fără nicio finanțare. Sonorizarea, sala și chiar unele idei au venit din partea conducerii Colegiului. Chiar le suntem recunoscători”.

„Am avut ajutorul colegilor noștri voluntari care ne-au ajutat să punem ideea în practică. Chiar s-au implicat foarte mult pentru organizarea evenimentului. Suntem surprinși de numărul mare de persoane care au venit”, a spus și vicepreședintele Consiliului Elevilor, Răzvan Măsar, explicând și conceptul evenimentului: „Ne-am gândit să aducem un elev, un profesor și un absolvent. Fiecare vorbește despre succes și cum este văzut acesta la fiecare vârstă”, a precizat acesta.

Concluzia primei ediții a fost că tinerii trebuie să îndrăznească să viseze, să aibă planuri mărețe, dar să aibă și răbdare, să facă voluntariat, să-și asume responsabilități și să fie ei înșiși - sfaturi, de altfel, bune de știut la orice vârstă.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.